header image
 

Waterskiën

Sint Maarten wordt omspoeld door de Caribische Zee en vormt daarmee de perfecte locatie voor tal van watersporten waaronder waterskiën. Iedereen die gaat waterskiën, moet uiteraard worden voortgetrokken. De meest gebruikelijke manier van voorttrekken bij waterskiën is middels een (speed)boot. Maar het kan ook anders; je kunt jezelf ook laten voorttrekken via een kabel-skibaan.

water-175_640

Waterskiën zag al heel erg lang geleden het levenslicht. We gaan terug naar 1841, in dat jaar legde een Zweed het patent op de waterski. In Amerika denken ze hier overigens heel anders over. Zij beweren dat hun landgenoot Ralph Samuelson aan de wieg heeft gestaan van de waterski.

Iedereen die gaat waterskiën, kan kiezen uit drie verschillende manieren van starten: de zogenaamde diepwaterstart, zitstart en de springstart. De meest comfortabele manier van starten bij waterskiën is de zitstart. Gedurende de zitstart gaat de waterskiër ergens in alle rust op een steiger zitten en houdt zijn of haar waterski’s net onder het water. Op het moment dat de speedboot gaat varen, ontstaat er spanning op het koord en wordt de waterskiër over het water voortgetrokken.

Sommige waterskiërs gebruiken geen waterskies als zij gaan waterskiën, maar doen dat op hun blote voeten. Dit lijkt gemakkelijk, maar is het beslist niet. Zij die op hun blote voeten gaan waterskiën, bezitten over veel ervaring. Als je op je blote voeten gaat waterskiën, is het verder van belang dat de voorttrekkende boot een hoge snelheid heeft.

Op het waterrijke Sint Maarten wordt er uiteraard veel gewaterskied. Het is derhalve niet verwonderlijk dat er op het eiland veel watersportbedrijven zijn die het waterskiën faciliteren en waar je uiteraard ook waterskilessen kunt nemen.