header image
 

Windsurfen

Sint Maarten is in velerlei opzichten een ideale bestemming voor de windsurfsport. Als je namelijk wilt gaan windsurfen, is het uiteraard van belang dat er veel wind staat. Op The Friendly Island is dat bijna op iedere dag het geval.

water-sports-1829605_1920

Sint Maarten heeft te maken met passaatwinden. Deze passaatwinden blazen als een heerlijke föhn over het water én eiland heen. In combinatie met de stralende zon is dat natuurlijk één groot feest. Het is overigens dan wel van groot belang om je huid goed in te smeren met een hoge zonnebrandfactor om een vervelende huidverbranding te voorkomen.

Op Sint Maarten zijn verschillende watersportbedrijven actief waar je windsurfspulletjes kunt huren en direct het water op kunt gaan om je kunsten te vertonen aan de mensen die op het strand toekijken. Als je nog niet kunt windsurfen is dat ook geen probleem, dan neem je eerst windsurfles. Er zijn verschillende windsurfscholen op het Bovenwindse Eiland gevestigd.

Naast het feit dat het op Sint Maarten altijd lekker waait voor windsurfers, is er nog een groot voordeel op het eiland. Namelijk de ideale eigenschappen van de Caribische Zee die Sint Maarten omspoelt. Het zeewater is namelijk van een heerlijke temperatuur en daarnaast glashelder. Dus als je onverhoopt van je surfboard aftuimelt, is er helemaal niets aan de hand. Je valt dan als het ware in een warm bad.

Als je aan het windsurfen bent op Sint Maarten ben je doorgaans niet alleen, waarbij ik dan niet bedoel dat er meerdere mensen aan het surfen zijn. Het zeewater zit namelijk ook barstensvol met interessante dieren zoals dolfijnen en zeeschildpadden. Het hoeft natuurlijk verder geen betoog dat het geweldig is om oog in oog te komen met deze prachtige dieren als je aan het windsurfen bent.