header image
 

Zeilen

Zeilliefhebbers zijn op Sint Maarten op het juiste adres, het Bovenwindse Eiland wordt omspoeld door kraakhelder en bovendien lekker warm zeewater. Uiteraard komt daar nog bij dat de zon de hele dag lekker schijnt. Natuurlijk hebben zeilers wind nodig. Aan wind is op Sint Maarten ook geen gebrek. De passaatwinden die op het eiland waaien zijn bovendien betrouwbaar en constant.

blue-70732_1280

Sommige Nederlanders zijn in het bezit van oceaanwaardige zeilschepen waarmee ze naar Sint Maarten zeilen. Daarnaast kun je natuurlijk ook op The Twin Island een zeilschip huren en zelf gaan varen. En uiteraard is het mogelijk om aan boord te stappen van een zeilboot en je te laten varen. Iedereen die op Sint Maarten gaat zeilen, heeft een heel grote kans dat hij of zij dolfijnen zal gaan spotten. Dolfijnen hebben namelijk de neiging om met de boeggolven die zeilboten doen ontstaan te willen duelleren. Dit levert uiteraard prachtige beelden op die je nimmer meer zult vergeten.

Naar Sint Maarten zeilen

Als je voornemens bent om met een zeilboot vanuit Nederland naar Sint Maarten te gaan zeilen, komt daar wel veel bij kijken. Zeilers die dit avontuur willen aangaan, moeten uiteraard over veel ervaring, kennis en kunde beschikken. Zonder deze voorwaarden wordt het anders een gevaarlijke onderneming.

Vanaf Sint Maarten zeilen

Als je op Sint Maarten bent als zeilliefhebber zijn er verschillende opties om van het zeilen te gaan genieten. Je kunt er met je eigen zeilboot gaan zeilen, je kunt er ook één gaan huren, je kunt aan boord stappen van een zeilboot waar een georganiseerde zeiltrip mee wordt gemaakt en tenslotte kun je op het windrijke eiland zeillessen gaan nemen. Als je zeillessen wil nemen op Sint Maarten kun je je wenden tot de Sint Maarten Yacht Club. Deze bevindt zich naast de Simpson Bay brug. Hier is onder andere een zeilprogramma voor jongeren te volgen die voor het eerst met de sport in aanraking komen. Er worden aparte zeillessen aangeboden voor kids onder en boven de twaalf jaar.

Heineken Regatta

In maart vindt de Heineken regatta plaats. Jaarlijks wordt er vier dagen lang wedstrijd gezeild rondom het eiland met elke dag een andere route. Er komen meer dan 200 boten uit 32 landen meedoen en het is de grootste regatta van de Cariben. Er worden allerlei activiteiten omheen georganiseerd en de regatta wordt afgesloten met een groot feest, waar doorgaans beroemde artiesten hun medewerking aan verlenen. Dit populaire afscheidsfeest vindt plaats op het strand van Kim Sha Beach.