header image
 

Zwemmen met dolfijnen

Dolfijnen zijn voor de meeste mensen hun lievelingsdier. Het zijn dieren met een hoge aaibaarheidsfactor en fascineren mensen al eeuwen. Veel mensen voelen derhalve de behoefte om dicht bij dolfijnen te zijn, om ze bijvoorbeeld aan te raken of om er mee te gaan zwemmen.

sea-1677645_1280

Sint Maarten ligt in de Caribische Zee, een zee waar veel verschillende dolfijnsoorten voorkomen. Als je op of in het water bent van The Friendly Island is derhalve de kans reëel aanwezig dat je dolfijnen zult spotten, dat geldt met name voor mensen die op een boot zitten.

Boten zorgen er namelijk voor dat er golven ontstaan én daar zijn dolfijnen erg dol op. Maar ook als je aan het zwemmen, snorkelen of sportduiken bent, kun je oog in oog komen te staan met deze uiterst intelligente zeezoogdieren. Een ontmoeting met een school dolfijnen laat een diepe indruk achter.

In tegenstelling tot Curaçao is Sint Maarten niet in het bezit van een dolfinarium. Rondom dolfinaria bestaat er overigens wel veel controverse. De wereld telt inmiddels honderden dolfinaria en niet iedereen is daar even blij mee. In principe hebben dolfinaria twee doelstellingen: enerzijds voor het vermaak van de bezoekers en anderzijds om te fungeren voor een tijdelijke opvang om ze uiteindelijk weer in de vrije natuur los te laten.

Vanaf Sint Maarten worden er wel dolfijnexcursies aangeboden richting Anguilla. Anguilla is een eiland dat op steenworp afstand ten noorden van Sint Maarten ligt. In de wateren van dit prachtige eiland, dat voornamelijk bekend staat om diens wonderbaarlijk mooie stranden, is een aparte sector waar je met dolfijnen kunt zwemmen.