header image
 

Zwemmen

Als je op Sint Maarten aan het rondlopen bent en je komt oog in oog te staan met de Caribische Zee, wil je uiteindelijk maar één ding! Namelijk in het water springen en lekker gaan zwemmen en dollen. Zwemmen in het zeewater dat Sint Maarten omspoelt, is één groot feest. Het water is namelijk kraakhelder en van een aangename temperatuur.

beach-1867192_1920

De Caribische Zee zit uiteraard vol met leven. Als je gaat zwemmen en je zet een duikbrilletje op, wordt die geweldige onderwaterwereld voor je ontsloten. Sint Maarten is op sommige plekken in het bezit van mooie en onaangetaste koraalriffen. Deze koraalriffen vormen de leefomgeving van veel verschillende soorten tropische vissen en andere indrukwekkende waterorganismen.

De dieren waar de meeste mensen op hopen als zij in de Caribische Zee aan het zwemmen zijn, zijn uiteraard dolfijnen. Dolfijnen zijn zeer intelligente zeezoogdieren die zich soms aan mensen tonen. De grootste kans om ze in het vizier te krijgen, is echter als je op een boot zit. Een boot zorgt namelijk voor golfvorming en daar worden dolfijnen zichtbaar gelukkig van. Dolfijnen zoeken deze golven op en laten zich vervolgens door de golven uit het water lanceren, hetgeen uiteraard een geweldig beeld voor de toeschouwers geeft.

Zeeschildpadden en roggen zijn andere zeedieren die je zomaar tegen kunt komen als je aan het zwemmen bent op Sint Maarten. Evenals bij dolfijnen is een ontmoeting met deze dieren een geweldige ervaring.

De Caribische Zee is uiteraard niet de enige plek op Sint Maarten waar je lekker kunt gaan zwemmen. Vrijwel alle accommodaties op het eiland zijn in het bezit van zwembaden. Zwembaden waar je lekker kunt afkoelen van de warmte van de zon.

Het Carib Swim Team is één van de zwemclubs op het eiland waar zweminstructeurs actief zijn. Hier is het mogelijk om zwemles te krijgen; zwemles voor alle niveaus. Dan moet je dus denken aan beginners en gevorderden. Je kunt hier individueel zwemonderwijs krijgen of in groepsverband. Bovendien kun je er trainen voor wedstrijden of gewoon alleen voor de fun. Uiteraard is iedereen er welkom; ongeacht de leeftijd. Iedere maandag en woensdag van 08.30 tot 09.30 uur organiseert het Carib Swim Team het zogenaamde Aqua Jogging in de Carib Pool te Cole Bay. De Carib Swim Team organiseert gedurende zomervakantie intensieve zwemtrainingen voor kinderen voor een periode van één week. De kosten voor deze zwemcursus bedragen rond de 50 dollar per kind.