Eiland Sint Maarten: goedkope metselaars!

Sommige Nederlanders hebben de ambitie om een huis te gaan bouwen op Sint Maarten. Om die droom uit te laten komen moet er uiteraard heel veel geregeld worden. Zo moeten er veel bouwvakkers voor jou aan de slag. Dan moet je denken aan dakbedekkers, elektriciens, timmerlieden, metselaars, et cetera. Het is gelukkig niet moeilijk om deze mensen op het eiland te vinden. Het leeuwendeel van de bouwvakkers is afkomstig van de Caribische eilanden die in de buurt van Sint Maarten liggen.

Als je een huis op Sint Maarten gaat bouwen, moet je bij het begin beginnen. Het ontwerp van het stulpje. Niet veel mensen zijn in staat om zelf een huis te tekenen, dus je moet een architect in de hand nemen. Zij zijn in staat om de kiem te zaaien van uiteindelijk een schitterend huis.

De huizen die op The Friendly Island worden gebouwd, zijn niet te vergelijken met de huizen die in Nederland worden gebouwd. Het eisenpakket is heel anders. Het begint al met het weer. Op Sint Maarten staat de hele dag de zon te branden en waait er een Noordoostpassaatwind over het eiland heen. Eén van de uitdagingen van het Bovenwindse Eiland is de klimaatbeheersing binnenshuis.

Om het leefbaar te houden binnenshuis kunnen er verschillende technieken worden ingezet. Het gemakkelijkst is de airco. Je koopt zo’n machine, steekt de stekker in het stopcontact en het is geregeld. Maar je kunt ook handig met de Noordoostpassaatwind omgaan. De wind kan op een slimme manier door het huis gestuurd worden en je woning wordt om een natuurlijke manier gekoeld.