Eiland Sint Maarten: zeer goedkope vakanties!

Eén van de mooiste vakantiebestemmingen is het eiland Sint Maarten. Het is een eiland waar immer de zon schijnt en waar de mooiste stranden van de wereld zijn te vinden. Daarnaast is het een uitermate uniek eiland. Op Sint Maarten zijn zeer goedkope vakanties te boeken.

Qua grootte is Sint Maarten ongeveer de helft van Texel. Dus dat is helemaal niet zo groot. Als klap op de vuurpijl is het eiland verdeeld in twee landen: Sint Maarten en Saint-Martin. Sint Maarten is één van de vier landen van het Koninkrijk der Nederlanden en Saint-Martin behoort tot Frankrijk.

Op het eiland merk je gelukkig niets van een fysieke grens tussen Sint Maarten en Saint-Martin. Je kunt gewoon tussen de twee delen van het eiland reizen. Wat je wel merkt, is dat er een andere sfeer hangt in de twee delen van het eiland. In het noorden, het Franse deel, hangt een echte Franse sfeer. In het zuiden, het Nederlandse deel, hangt het toeristische sfeer. Dit is het deel van Sint Maarten waar het het leeuwendeel van de hotels & resorts is opgetrokken.

In het Franse deel van het eiland is de natuur meer intact dan in het Nederlandse deel van het eiland. Dus de liefhebbers van de natuur togen naar het noordelijke deel van Sint Maarten.

Vroeger werd op Sint Maarten weinig waarde gehecht aan het culturele erf goed van het eiland. Alles moest wijken voor nieuwe hotels & resorts. Gelukkig is dat vandaag de dag heel anders. De monumentale panden die het eiland nu nog rijk is, worden gekoesterd.