Emigreren naar Sint Maarten!

Veel Nederlanders emigreren ieder jaar naar Sint Maarten. En geef ze een ongelijk. Het is een fantastisch eiland om te wonen. Sint Maarten behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Dus je verhuist feitelijk binnen je eigen Koninkrijk.

Later we beginnen met het weer. In Nederland zijn de dagen te tellen dat het mooi weer is. Veel dagen gaan voorbij met heel veel regen. Hoe anders is de situatie op Sint Maarten. De dagen dat het geen mooi weer is, zijn niet op een hand te tellen. Bijna iedere dag zon dus.

Op de tweede plaats. Sint Maarten is een uniek eiland. Het is namelijk een eiland dat verdeeld is in twee landen. Sint Maarten en Saint-Martin. Sint Maarten behoort zogezegd tot het Koninkrijk der Nederlanden en Saint-Martin behoort tot Frankrijk. Je kunt je heel gemakkelijk tussen de twee delen van het eiland bewegen, er zijn geen grenzen, maar de sfeer op de twee delen is wel heel anders.

En dat is juist zo aantrekkelijk. Het Franse deel is beroemd om diens gastronomie en typisch Franse sfeer. Het Nederlandse deel heeft een echte Amerikaanse uitstraling. In het Nederlandse deel zijn ontelbaar veel hotels & resorts opgetrokken en rinkelen de casino’s. In het Frans deel is dat allemaal veel minder en is nog veel natuurschoon te bewonderen.

Op de derde plaats is Sint Maarten een ideale uitvalsbasis voor andere bestemmingen. Het eiland is gezegend met een geweldig vliegveld. Vanaf die vliegveld zijn vrijwel alle regionale bestemmingen te bereiken. Maar ook met Amerika en Europa zijn dagelijks luchtverbindingen.