Goedkope makelaars op Sint Maarten!

Als je op het eiland Sint Maarten een huis wilt gaan huren of kopen, ontkom je uiteraard niet aan een makelaar. De makelaars van Sint Maarten kennen het eiland op hun duimpje en kunnen dus je naar de beste huisjes leiden. Op Sint Maarten zijn vanzelfsprekend makelaars actief op het Nederlandse en het Franse deel van het eiland.

Er is wel een verschil of je huis op Sint Maarten huurt of koopt. Als je een huis koopt, moet je de makelaar een percentage van aankoopprijs betalen. Het kan ook zo zijn dat je een vast bedrag betaald bij de aankoop van het huis. Als de makelaar bemiddelt bij het zoeken van een huurwoning wordt daar meestal niet zo veel geld in rekening gebracht.

Veel Nederlanders nemen een makelaar in de hand als zij een tweede huis op Sint Maarten willen realiseren. Een tweede huis op Sint Maarten is natuurlijk heerlijk! Maar het vereist wel een hele organisatie. Uiteraard moet je eerst een geschikt huisje op de kop tikken. Jouw droomvilla!

Vervolgens moeten er nog meer zaken geregeld worden. Als je zelf geen gebruik maakt van je eigen tweede huis op Sint Maarten kun je het gaan verhuren. Er zijn verschillende bedrijven en bureaus die dat voor je op het eiland kunnen regelen. Zij zorgen ervoor dat de gasten in het bezit komen van de sleutel en zijn bovendien het aanspreekpunt voor de gasten als er problemen zijn. Daarnaast maken zijn het huis schoon als de gasten het vakantiehuisje weer verlaten.