Goedkope vakanties naar het eiland Sint Maarten!

Het eiland Sint Maarten is een geweldige vakantiebestemming. Mensen die van zon, zee en strand houden zijn op dit Caribische eiland op het juiste adres. Sint Maarten is bovendien in velerlei opzichten een uniek eiland.

Zo is Sint Maarten qua grootte ongeveer de helft van het Nederlandse Waddeneiland Texel, maar is het toch verdeeld in twee landen. Het zuiden van het zonovergoten eiland is het land Sint Maarten dat tot het Koninkrijk der Nederlanden behoort. Het noorden van het eiland is Saint Martin. Officieel heet Saint Martin, Collectivité de Saint-Martin. Saint-Martin een overzeese gemeenschap (collectivité d’outre-mer) van Frankrijk.

Gelukkig bestaat er geen fysieke grens tussen het Nederlandse deel van Sint Maarten en het Franse deel, er is gewoon vrij verkeer mogelijk tussen beide delen. De sfeer is wel totaal anders, dat maakt het dat Sint Maarten zo’n geweldige vakantiebestemming is. In het noorden van het eiland heerst een typische Franse sfeer en lopen de mensen met stokbroden over straat. Het zuiden van het eiland daarentegen is supertoeristisch en kun je derhalve volop winkelen in hippe winkels en kun je aanschuiven in chique restaurants waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en fantastische wijnen.

Het leeuwendeel van de mensen dat Sint Maarten bezoekt, komt uiteraard voor de bovengenoemde zon, zee en strand. Maar daarnaast heeft het eiland nog veel meer te bieden. Zo staan op Sint Maarten en Saint-Martin verschillende forten uit een bewogen verleden, het is zeer de moeite waard om deze forten te bezoeken. Daarnaast kent het eiland ook twee musea die het verhaal vertellen van de geschiedenis van Sint Maarten.