Inschrijven bevolkingsregister op Sint Maarten!

Als je langer dan drie maanden (negentig dagen) op Sint Maarten wilt verblijven, moet je jezelf inschrijven in het bevolkingsregister van Sint Maarten. Het bevolkingsregister wordt op Sint Maarten Census Office genoemd. Ook in Nederland spreekt men feitelijk niet meer van bevolkingsregister, maar van Basisregistratie Personen (BRP). Voordat je jezelf kan inschrijven bij Census Office, moet je eerst in het bezit komen van een verblijfsvergunning (Residency Permit). Als je jezelf succesvol hebt ingeschreven bij Census Office kom je in het bezit van de felbegeerde Sint Maarten ID en kan het feest op het eiland gaan beginnen!

Het verkrijgen van Sint Maarten ID is het sluitstuk van een hele organisatie. Een organisatie die al in Nederland begint. Laten we eerst eens kijken naar de woonsituatie. Als je een huurhuis hebt, is het heel gemakkelijk. Je zegt gewoon de huur op. Als je een koopwoning hebt, moet je een keuze maken. Je kunt het huis verkopen of aanhouden. Als je het huis aanhoudt, heb je dan nog de keuze of het huis wel of niet te gaan verhuren.

Dan een motorvoertuig. Mensen met een motor of een auto kunnen deze gewoon meenemen naar Sint Maarten. Deze voertuigen worden met een containerschip naar het tropische eiland vervoerd. Je kunt er ook voor kiezen om een motor of een auto op Sint Maarten te kopen.

Als je je eigen motor of auto naar Sint Maarten verscheept, is belangrijk van tevoren uit te zoeken of er van het type auto onderdelen zijn te verkrijgen in het geval dat er onderdelen moeten worden vervangen.