Leven op Sint Maarten!

Leven als een god op Sint Maarten, wie wil dat niet! Veel Nederlanders kiezen ervoor om na hun werkzame leven op Sint Maarten te gaan leven. Daar kunnen verschillende motivaties aan ten grondslag liggen. Op de eerste plaats uiteraard het weer en klimaat.

In Nederland kennen we vier seizoenen. Herfst, winter, lente en zomer. Het aantal dagen dat we buiten kunnen zitten, zijn doorgaans op één hand te tellen. Dus voor mensen die van het buitenleven houden is dat zeer frustrerend. Hoe anders is de situatie op The Friendly Island! Op Sint Maarten is het driehonderdvijfenzestig dagen per jaar even mooi en even lekker weer. Immer een temperatuur die rond de zevenentwintig graden Celsius schommelt.

Dan de fantastische stranden van Sint Maarten. Op het eiland zijn tientallen parelwitte standen te vinden. De stranden zijn bovendien heel divers. Sommige stranden zijn zeer geschikt voor mensen met jonge kinderen. Andere stranden zijn meer populair bij de jeugd. Weer andere stranden zijn prima uitgangslokaties voor watersporten.

Op het Caribische eiland kunnen ontelbaar veel watersporten worden bedreven. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan sportduiken, snorkelen, zwemmen, golfsurfen, windsurfen, kitesurfen, jetskiën en waterskiën.

Los van het heerlijke weer en de oogverblindende stranden, is Sint Maarten ook een eiland waar een relaxte sfeer hangt en waar je bovendien fantastisch kunt eten. Sint Maarten staat zelfs bekend als het culinaire centrum van de hele Caribische archipel. Op het eiland zijn honderden restaurants te vinden. Met name op het Franse deel van het eiland is het kookniveau heel erg hoog te noemen.