Metselaars op het eiland Sint Maarten!

Als je op het eiland Sint Maarten een huis wilt gaan bouwen, heb je uiteraard metselaars nodig. Naast metselaars heb je nog veel meer vakmensen nodig om een huis uit de grond te stampen. Timmerlieden, elektriciens, dakbedekkers, et cetera. Gelukkig zijn er op The Friendly Island heel veel vakmensen aanwezig die prima diensten kunnen leveren. Veel van de bouwvakkers komen van de omliggende Caribische eilanden.

Een huis op Sint Maarten zelf bouwen of laten bouwen is voor veel Nederlanders een grote droom. Het behoeft uiteraard nauwelijks betoog dat daar heel veel bij komt kijken. Het begint natuurlijk al bij het ontwerp. Om een mooi huis te tekenen op een tropisch eiland, neem je een architect in de hand.

De huizen op Sint Maarten zijn uiteraard heel anders dan de huizen in ons polderlandje. Er worden hele andere eisen aan gesteld. Kijk alleen al eens na het klimaat. Op Sint Maarten schijnt bijna iedere dag de zon. Buiten is dat uiteraard een groot feest, maar binnenhuis is het wel zo prettig als er een beetje verkoeling is.

Die verkoeling kan op twee verschillende manieren worden gerealiseerd. Op een natuurlijke manier of middels de arco. Laten we eens kijken naar de natuurlijke manier van ventilatie van de huizen. Op Sint Maarten waait immer de Noordoostpassaatwind. Door deze wind op een slimme manier door het huis te sturen, wordt het huis prettig gekoeld. Dit is uiteraard een geweldige manier van koelen. Het vereist namelijk helemaal geen energie. Voor de huizen die niet gekoeld kunnen worden rest de airco.