Naar de zon op het eiland Sint Maarten!

De zon is belangrijk voor moedertje aarde. Het is de reden dat er überhaupt leven mogelijk is op deze planeet. Anders zou het hier veel te koud zijn. De zon is dus letterlijk van levensbelang voor de mensen, dieren en planten van de aarde.

Naast het feit dat de zon van levensbelang is, zorgt hij ook voor veel plezier en fun. Tenminste als je in een land woont waar de zon regelmatig schijnt. Dan moet je dus eigenlijk niet in Nederland zijn. In Nederland zijn de dagen doorgaans grauw en grijs. Een land waar de dagen doorgaans niet grauw en grijs zijn, is Sint Maarten. Sint Maarten, het pareltje in de Caribische archipel. Op Sint Maarten schijnt iedere dag de zon. Vrijwel iedere dag. Dat is één van de reden dat ieder jaar miljoenen mensen naar Sint Maarten vliegen.

De zon is niet de enige reden dat heel veel mensen jaarlijks in een vliegtuig stappen om op Sint Maarten te geraken. Een andere grote trekpleister zijn de fantastische stranden. Het eiland is in het bezit van de mooiste stranden van de gehele Caribische archipel.

Maar er is meer. Heel lekker eten bijvoorbeeld. Het eiland staat bekend om diens voortreffelijke keuken. Op Sint Maarten heb je de keuze uit honderden verschillende restaurants. Het Bovenwindse Eiland telt de meeste restaurants per vierkante kilometer ter wereld. En dan moet je denken aan denkbare keukens die je maar kunt verzinnen. Wat ook heel erg de moeite is om te ontdekken, is de lokale keuken van het eiland. Heerlijk!