Nederlands rijbewijs omzetten in een Sint Maartens rijbewijs!

Personen die op Sint Maarten willen gaan autorijden en die op het eiland voor lange tijd vertoeven, moeten aldaar hun Nederlandse rijbewijs laten omzetten in een Sint Maartens rijbewijs. Je moet dan onder andere denken aan Nederlanders die naar The Friendly Island gaan emigreren. Het heeft alles te maken met de geldigheidsduur van het vaderlandse rijbewijs. Het Sint Maartens rijbewijs is vijf jaar geldig, terwijl het Nederlandse roze papiertje een geldigheidsduur kent van tien jaar. Helaas heeft het Nederlandse rijbewijs op Sint Maarten ook maar een geldigheidsduur van vijf jaar. Du moment je weer terug gaat naar Nederland, moet je je rijbewijs weer omzetten naar het Nederlandse rijbewijs.

Als je als Nederlander op Sint Maarten wilt gaan autorijden, zijn er verschillende opties. Zo kun je ervoor kiezen om te automobiel naar Sint Maarten te verschepen. Uiteraard is dat wel een behoorlijke organisatie. Bovendien is de auto een paar weken onderweg om de plas water te overbruggen die tussen Nederland en Sint Maarten ligt.  Een andere mogelijkheid is om een auto op het eiland te kopen. Dan zijn er ook weer twee opties: of je koopt een nieuwe auto of je schaft een tweedehands auto aan.

De Sint Maartenaren rijden in het algemeen prima auto. Er wordt op een rustige manier op het eiland rondgereden. De wegen zijn op Sint Maarten goed onderhouden. Als het echter langdurig regent, worden de wegen een beetje gevaarlijker. Dan is het zaak om goed op te letten!

Sint Maarten is helemaal geen groot eiland. Je moet denken aan de helft van het Waddeneiland Texel. Op het eiland wonen relatief wel veel mensen, meer dan zeventigduizend. Het leeuwendeel van de Sint Maartenaren is in het bezit van een auto. Dus …, het is behoorlijk druk op het de wegen van het eiland.