Omzetting van Nederlands rijbewijs in een Sint Maartens rijbewijs!

Als je voor een lange tijd naar Sint Maarten gaat en je wilt daar gaan autorijden, moet je je Nederlandse rijbewijs laten omzetten in een Sint Maartens rijbewijs. Dat geldt bijvoorbeeld voor Nederlanders die naar The Friendly Island gaan emigreren. Het Nederlandse rijbewijs is tien jaar geldig. Het Sint Maartens rijbewijs heeft een geldigheidsduur van vijf jaar. Echter, het Nederlandse rijbewijs heeft op Sint Maarten ook maar een geldigheidsduur van vijf jaar. Als je weer terug gaat naar Nederland moet je je Sint Maartens rijbewijs weer omzetten naar een Nederlands rijbewijs.

Landgenoten die op Sint Maarten willen gaan autorijden hebben verschillende opties. Zij kunnen ervoor kiezen om hun auto vanuit Nederland naar het Caribische eiland te verschepen. Dat is een hele organisatie, maar het is wel te doen. De auto is een paar weken onderweg in een zeecontainer om Sint Maarten te bereiken. Je kunt er ook voor kiezen om een auto op het eiland te kopen. Dat kan een nieuwe auto zijn, maar ook een tweedehands auto.

Als je op Sint Maarten gaat autorijden, zul je merken dat dat er rustig aan toe gaat. Het wegennet op Sint Maarten is redelijk goed. Echter, als het een tijdje heeft geregend wordt het een ander verhaal. Dan moet je goed opletten!

Sint Maarten is maar een klein eiland, ongeveer de helft van het Waddeneiland Texel. Op Sint Maarten wonen echter wel veel mensen, ongeveer zeventigduizend. Als je dan bedenkt dat veel van de Sint Maartenaren zich met de auto vervoeren, is het gemakkelijk om je voor te stellen dat het wel druk is op de wegen van Sint Maarten!