Onroerend goed aanschaffen op het eiland Sint Maarten!

Veel Nederlanders schaffen onroerend goed aan op het eiland Sint Maarten. Daar kunnen ze verschillende redenen voor hebben. Laten we beginnen met een tweedehuisje aanschaffen voor eigen gebruik. Je hoeft dan nimmer meer op zoek naar een verblijf op het eiland als je er bent voor een vakantiedoel. Erg handig dus!

Je kunt ook een huisje op The Twin Island aanschaffen om het vervolgens in de verhuur te gooien. Op deze manier ontstaat er een handeltje. Als je als Nederlander een vakantiehuis op Sint Maarten hebt voor de verhuur, moet je dat wel grotendeels uitbesteden aan een verhuurbedrijf. Je bent immers niet de hele tijd op The Twin Island. Gelukkig zijn er op Sint Maarten voldoende bedrijven en ondernemingen die deze diensten aanbieden. Dat moet je onder andere denken aan mensen die de sleuteloverdracht regelen en die het huis bij tijd en wijle schoonmaken.

Er zijn ook Nederlanders die een (vakantie)huis op Sint Maarten aanschaffen als pure belegging. Het is verwachting dat steeds meer Nederlanders een tweedehuis op het eiland willen gaan aanschaffen in de toekomst. Nederland is in een rap tempo aan het vergrijzen. Het zijn de babyboomers die nu massaal de pensioengerechtigde leeftijd aan het bereiken zijn. Dit zijn over het algemeen mensen die goed in de slappe was zitten en dus wel een tweedehuisje kunnen betalen. Dit zal een prijsopdrijvend effect genereren voor de (vakantie)huizen van Sint Maarten. De huisjes op Sint Maarten zullen derhalve steeds duurder worden. Sint Maarten is maar een klein eiland, er zal niet veel meer bijgebouwd worden!