header image
 

Drinken

Op Sint Maarten moet je een leeftijd hebben van 18 jaar om alcoholische dranken te kunnen kopen en drinken.

drink-699177_1920

Bier

Maubi

Maubi is een drank die veel op Sint Maarten wordt gedronken. Het is een drankje dat van boomschors wordt gewonnen en gefermenteerd is. Maubi bevat geen alcohol en wordt derhalve ook veel door kinderen gedronken.

Cocktails

Likeuren

Guavaberry likeur

Guavaberry likeur is het nationale drankje van Sint Maarten. Het is een likeur met een fruitige, kruidige, houtachtige en bitterzoete smaak. Guavaberry wordt vaak gebruikt als ingrediënt voor cocktails. Guavaberry likeur bestaat uit het sap van de wilde guavaberry bessen (guavaberries), rietsuiker en rum. De guavaberry bessen worden geplukt op de heuvelruggen van Sint Maarten. Deze heuvelruggen bevinden zich in het midden van het eiland. Guavaberry likeur is een echte volkslikeur die al meer dan 100 jaar oud is.

Wijnen

Op Sint Maarten zijn de beste wijnen uit de hele wereld voorhanden. Dan moet je denken wijnen uit Australië, Californië, Italië en Chili. Door het vergisten van het sap van druiven ontstaat wijn, een alcoholische drank. Met vinificatie wordt het volledige proces van wijnbereiding genoemd. Grofweg bestaan er vier soorten wijn: rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijn. Wijn bestaat in chemische zin uit water, suikers, alcohol, resveratrol, tannine en sulfiet. In mousserende wijnen wordt verder nog koolzuurgas gebruikt. Wijn moet uit het sap van verse of gedroogde druiven worden bereid. Men spreekt van vruchtenwijn als het sap van andere vruchten wordt gebruikt. Er wordt al meer dan 8000 jaar wijn gemaakt.