header image
 

Evenementen & festivals

Op Sint Maarten worden het hele jaar door tal van evenementen & festivals georganiseerd zoals het Caribbean Carnaval, de Heineken Regatta Sint Maarten en het culinaire evenement Fête de la Cuisine.

carnival-476816_1920

Caribbean Carnaval

Ieder jaar wordt in april en mei het carnaval op Sint Maarten uitbundig gevierd. Het carnaval op Sint Maarten is het meest kleurrijke carnaval van de regio. Gedurende het carnaval staat het Bovenwindse Eiland derhalve bol van activiteiten. Het carnaval op Sint Maarten wordt in de zomermaanden gevierd. De reden is dat op deze manier die jeugd die elders studeert, op deze manier mee kan genieten. Als je tijdens het carnaval op het Sint Maarten bent, kun je lekker meedansen en swingen met de beats van de calypso of kun je genieten van de prachtige vrouwen van Sint Maarten als zij zich gestoken hebben in oogverblindende, tropische glitterkostuums. Op het eiland hangt gedurende het carnaval wekenlang een vrolijke sfeer.

Nadat het carnaval op Sint Maarten officieel geopend is, wordt het startschot gegeven voor de zogenaamde Jump Up openingsparade. Als je tijdens het carnaval op Sint Maarten praalwagens wil zien, moet je in Frontstreet te Philipsburg zijn. Tijdens het carnaval op Sint Maarten wordt er bij Philipsburg The Carnival Village gebouwd. The Carnival Village is een feestterrein met enorme afmetingen, het is zo groot als een voetbalveld. The Carnival Village is het kloppend hart van het carnaval op Sint Maarten, op het feestterrein vinden alle festiviteiten en themafeesten plaats.

De spectaculaire shows zijn waar te nemen op het grote podium. Daarnaast zijn er op het terrein talloze horecastandjes te vinden waar de aller-lekkerste cocktails en Caribische gerechten zijn te proeven. Het is een grote organisatie om het carnaval op Sint Maarten ieder jaar weer te doen plaatsvinden. De artiesten, medewerkers en dansers zijn zich maandenlang aan het voorbereiden om de perfecte kostuums, praalwagens, liedjes, danspasjes, et cetera te kunnen tonen aan het publiek gedurende het carnaval. Het carnaval op Sint Maarten is bijna een halve eeuw oud. De oorsprong van het carnaval op het Bovenwindse Eiland zijn de feesten die rondom Koninginnedag werden gevierd. Ieder jaar wordt er weer met volle teugen genoten van het carnavalsfeest op het zonovergoten eiland: door de bewoners van Sint Maarten én door de bezoekers.

Heineken Regatta Sint Maarten

Zeilliefhebbers moeten het eerste weekend van maart in hun agenda schrijven. Dat is namelijk de start van de Heineken Regatta Sint Maarten. De Heineken Regatta Sint Maarten is een groot evenement waar overdag meer dan tweehonderd zeilschepen meevaren om de prijzen. ’s Avonds worden er bovendien op de parelwitte stranden van Sint Maarten fantastische feesten georganiseerd. Het strand vormt dan ook een prima locatie voor de deelnemende zeilers om hun wedstrijdtactieken door te nemen. De Heineken Regatta Sint Maarten is een internationale wedstrijd waaraan dus ook teams uit het buitenland deelnemen. De Heineken Regatta Sint Maarten heeft een duur van vier dagen, waarbij iedere dag een ander traject in de tropische wateren van Sint Maarten wordt gevaren. Tijdens de Heineken Regatta Sint Maarten wordt er in meerdere klassen gezeild zoals bareboats en spinnakers.

Fête de la Cuisine

Sint Maarten staat bekend als de culinaire hoofdstad van de Caribische archipel. Het is dan ook meer dan logisch dat ieder jaar in de maand november er een groot culinair festival op het The Friendly Island wordt georganiseerd: Fête de la Cuisine.

Fête de la Musique 

Ieder jaar wordt op het Franse deel van Sint Maarten het Fête de la Musique georganiseerd. De organisatie is in handen van The Arts and Culture service of the Collectivité.