header image
 

Kuurcentra & wellness

Als je op het vliegveld van Sint Maarten uit het vliegtuig stapt, voelt het alsof je in één groot kuuroord terecht gekomen bent. De gemoedstoestand van de mens wordt namelijk dan direct prettig beïnvloed door de heerlijke temperatuur, de verkoelende passaatwind, het azuurblauwe oceaanwater en de uiterst vriendelijke bevolking van Sint Maarten. Sint Maarten heeft niet voor niets de bijnaam The Friendly Island. En niet te vergeten de prachtige stranden van het Caribische eiland hebben ook een betoverende invloed op de menselijke geest.

beach-hut-237489_1280

Om het gevoel van welbevinden helemaal te vervolmaken op Sint Maarten, kun je op het eiland culinair genieten van alle heerlijkheden die ze uit de oceaan vissen én het smakelijke tropische fruit dat er voorhanden is.

Daarnaast zijn er op Sint Maarten oneindig veel kuren en behandelingen te ondergaan in uitstekend geoutilleerde kuur- en wellnesscentra. Deze kuur- en wellnesscentra zijn voornamelijk te vinden in de hotels & resorts van het zonovergoten Caribische eiland.

Op Sint Maarten wordt in de hotels & resorts veel de term SPA gebruikt, het is een Latijnse afkorting die staat voor ‘Sanus Per Aquam’. In het Nederlands betekent dat ‘gezondheid is in het water’. Bij ons zijn de termen kuur- en wellness veel meer in zwang. Als wij het woord SPA horen, denken we aan Spa; het bronwatertje dat is opgediept in het Waalse plaatsje Spa.

Zolang er al mensen op de planeet rondhuppelen, wordt er al gekuurd. De Romeinen lagen tweeduizend jaar geleden al relaxed te badderen in heilzaam geacht water. De achterliggende honderden jaren zijn er oneindig veel nieuwe kuurmogelijkheden en therapieën bijgekomen.

Op de Caribische eilanden hebben zich in de loop van de tijd unieke behandelingsmethodes ontwikkeld. Methodes waarbij gebruik wordt gemaakt van de locale producten die voorhanden zijn zoals speciale zouten, tropische vruchten en aloëvera. 

Aloëvera is een plant die ook op Sint Maarten groeit. Het sap van de aloëvera kan voor veel doeleinden worden gebruikt. Het wordt onder andere een geneeskracht toegekend. Op Sint Maarten kun je ook gemasseerd worden met rozenolie. Het resultaat van deze behandeling is indrukwekkend; de huid gaat ervan glanzen en glimmen als satijn.

In de hotels & resorts van Sint Maarten heb je de keuze uit talloze therapieën en behandelingen zoals gezichtsbehandelingen (sensi peel, capillary redness facial, sun damage, glycolic acid facial peel, derma new skin en European facial), massages (aromatherapy scalp massage, cupping therapie, trigger point massage, Chinese acupressure, tuina, neuromuscular therapie, hot stone massage, aromatherapy body massage, back massage en Swedish massage), moddertherapie, aromatherapie en hydrotherapie.

De behandelingen en kuren vinden zich op het eiland niet alleen plaats in de behandelruimtes van de hotels & resorts. Ook in de aangename buitenlucht worden veel behandelingen en kuren uitgevoerd. Door de visuele prikkels die je in de kleurrijk aangelegde tuinen van de hotels & resorts nog extra krijgt te verhapstukken, ontstaat er een extra dimensie tijdens de behandeling of kuur.

Ook voor yoga ben je op Sint Maarten aan het juiste adres. Het is heerlijk om ontspanningsoefeningen uit te voeren om de opgebouwde spanningen van het dagelijkse leven weg te laten vloeien. Spanningen die ontstaan gedurende een druk en gestrest leven. Sint Maarten is daarnaast ook de plaats waar je kunt deelnemen aan stepping, zumba, trx, rpm/spinning, body combat, body balance en body pump.

Het leeuwendeel van de hotels & resorts op Sint Maarten zijn in het bezit van fitness-centra. Deze staan vol met fitness-apparatuur. Bovendien zijn er doorgaans fitness-instructeurs werkzaak die je prima kunnen begeleiden. Meestal zijn de fitness-ruimtes gratis toegankelijk voor de gasten van de hotels & resort, maar soms is het noodzakelijk om een abonnement af te sluiten. Naast de fitness-centra van de hotels & resorts, zijn er op The Friendly Island ook reguliere sportscholen, gyms genaamd. Om de trainingsomstandigheden optimaal te houden worden de meeste gyms gekoeld door airconditioning, maar er zitten er ook tussen die gewoon het raam openzetten. Ook bij de de gyms is het mogelijk om abonnementen af te sluiten of strippenkaarten te kopen. De prijs van een abonnement of strippenkaart is afhankelijk van de gym waar je voor kiest en wat je wensen zijn. Zo kun je ervoor kiezen om alleen te trainen of onder begeleiding van een instructeur.  

Beautycentra

Sint Maarten heeft veel beautycentra. De meeste wellness is te vinden binnen de muren van de hotels & resorts. Meestal zijn ook gasten van buiten het hotel welkom. De wellnessliefhebbers hebben veel keus: hydrotherapie, hot stone therapie, aromatherapie, moddertherapie, massages en gezichtsbehandelingen. Tachtig procent komt voor een massage. Vooral Amerikanen maken veel gebruik van de wellnessfaciliteiten. Een bekend schoonheidsprodukt op het eiland is aloë vera. Het sap van de plant werkt perfect tegen zonnebrand en bij verwondingen. De spa’s op Sint Maarten verschillen sterk in grootte, prijs, instelling en programma’s.

Een bekende wellnesspot is Le Spa Aqua van Mercure Hotel, Route des Terres Basses, Baie Nettle, met lichaamsbehandelingen, massages, mani-pedi’s, waxen, een traditionele Hammam en Turkse sauna.

TIP: A Touch of Handz, Grand Case, Marigot, biedt de beste massages van het eiland, sensuele massages, stellenmassages, Zweedse massage, Lomi Lomi, gezichtsbehandelingen, mani-pedi’s, vanaf 80,00 euro per persoon.

Joga, 16 Welfare Drive 2B, Cole Bay, yogastudio en koud geperst sap café, verscheidenheid aan yogalessen van hot yoga tot hatha en resoratieve. 

The Good Life Spa, La Terasse, Maho Plaza, full service spa met een holistische benadering, harmonie massage (55 minuten, 115,00 dollar), Zweedse massage (55 min, 90,00 dollar), hot stone (55 minuten, 110,00 dollar), huid- en lichaamsbehandelingen, maandag t/m vrijdag 09.00-20.00 uur en weekend 10.00-18.00 uur.

Indulgence by the Sea, Divi Little Bay Resort and Oyster Bay Beach Resort, gezichtsbehandelingen, therapeutische massages, exfoliërende en hydraterende behandelingen, body renewal pakketten, mani-pedi’s, massages vanaf 98,00 dollar voor 80 minuten. 

De Dior Spa, op het Cliff Resort in Cuperoy Beach, is de eerste Christian Dior spa in het Caribisch gebied. Gasten krijgen hier luxe hydrotherapie en aromatische behandelingen, diepe weefselmassages, gezichtsbehandelingen en body scrubs. Er wordt gewerkt met de producten en anti-aging expertise van Dior. Spa-gangers hebben ook toegang tot het zwembad, sauna en stoombad.