header image
 

Aloë vera

Aloë vera is een grote plant die veel Sint Maarten groeit. Het is een plant die gekweekt wordt voor de cosmetische en farmaceutische industrie. Hiertoe worden de sappen van de plant gebruikt. Deze sappen worden ingezet bij de huidverzorging en bij de verzorging van zonnebrand. Aloë vera tref je op Sint Maarten in het wild aan en in tuinen. Het is een plantensoort die zich gemakkelijk laat stekken.

aloe-vera-678040_1920

 

In alle delen van de wereld kan Aloë vera als kamerplant worden gehouden. Aloë vera wordt medicinale eigenschappen toegeschreven. Op het moment dat je de stengels van de plant opent, komt er een gel tevoorschijn. Deze gel is prima te eten en kan onder andere door de sla gemixt worden. Als je bladeren van aloë vera kookt, zijn ze te eten. De naam aloë stamt af van het woord ‘alloeh’. Alloeh is Arabisch en betekent schitterende, bittere substantie. De naam vera betekent ‘waar’ en verwijst naar het feit dat het de ware soort is die je moet inzetten als je van diens medicinale eigenschappen wilt profiteren.

Aloë kent verschillende soorten. Noord-Afrika is de regio waar waarschijnlijk de Aloë vera diens oorsprong kent. De Aloë ferox is een andere soort Aloë. Evenals Aloë vera heeft Aloë ferox medicinale eigenschappen. In de landen rondom de Middellandse Zee gedijt Aloë vera prima op zandgronden. De Aloë vera wordt op Aruba veel geteeld. Van origine is de Aloë vera een plant uit de woestijn.

De Aloë vera is een uiterst gezonde plant om te eten. Aloë vera wordt ook wel de geneesplant genoemd. De plant bevat veel gezonde eigenschappen zoals fytonutriënten en vitaminen. De volgende vitaminen bevat Aloë vera: Vitamine C, E, B1, B2, B3, B6, B11 en B12. B12 zit maar in heel weinig plantensoorten. Daarnaast bevat Aloë vera de volgende mineralen; Calcium, IJzer, Zink, Kalium, Natrium, Mangaan, Magnesium, Koper, Seleen, Fosfor, Strontium, Kobalt en Tin.