header image
 

Bergen

Sint Maarten heeft een heuvelachtig landschap. Deze heuvels zijn in de loop van de tijd ontstaan als gevolg van veel vulkanische activiteit en constante aardverschuivingen. De hoogste heuvels van Sint Maarten zijn te vinden op het Franse deel van het eiland. Pic Paradis is de hoogste heuvel van Sint Maarten en tevens het hoogste punt van het Caribische eiland. De hoogte van de Pic Paradis bedraagt 424 meter. Door de vele heuvels op Sint Maarten kun je op veel punten op het eiland genieten van adembenemende vergezichten. Rondom het hoogste punt van Sint Maarten kunnen toeristen deelnemen aan een adrenalineverhogende activiteit, de zogenaamde Fly Zone Extreme! Door middel van een bus word je naar het hoogste punt gebracht en raas je middels een zogenaamde zipline over de boomtoppen weer terug naar het beginpunt.

Het is mogelijk om met een auto de top van de Pic Paradis te bereiken. Echter, de weg naar de top is smal en steil. Deze weg is niet geschikt om veel verkeer te verhapstukken. De top van de Pic Paradis is niet bekend bij de massa toeristen die Sint Maarten bezoeken. Dat is voor hen een gemiste kans. Het uitzicht op de top is namelijk fenomenaal. Men heeft ooit de weg naar de top aangelegd voor de zendmasten die er staan en voor het handjevol mensen dat er woont. Deze mensen leven op een van de meest geïsoleerde plekjes van het SSS-eiland.

Als je op het plateau van de Pic Paradis staat heb je uitzicht op Philipsburg, Oyster Pond, Dutch Quarter, French Quater en Orient Beach. Bovendien kijk je neer op het buureiland St. Barths. Aan de andere kant heb je een ander uitzicht en heb je uitzicht op Terres Basses, Simpson Bay en de baai van Marigot. Bovendien kijk je hier neer op Anguilla. Anguilla is een vlak eiland met een Britse achtergrond.