De fauna van Sint Maarten is rijk. Er is wel een verschil tussen de Franse kant van het eiland en de Nederlandse kant. Aan de Nederlandse kant zijn de loop van de tijd heel veel hotels & resorts opgedoemd. Daarbij zijn er helaas veel kwetsbare natuurgebieden verloren gegaan. Aan de Franse kant is de natuur gelukkig altijd gespaard gebleven. Dit deel van het eiland is ook veel minder toeristisch.
Lees verder …
Lees verder …
Lees verder …
Op Sint Maarten wemelt het van de reptielen. Dit zijn allemaal kleine soorten. In het Caribische gebied komen ook grote reptielsoorten voor, zoals krokodillen. Helaas komen krokodillen niet in de wateren van Sint Maarten voor.
Lees verder …
Lees verder …
Lees verder …
Vogelliefhebbers kunnen met een gerust hart naar Jamaica togen. Op het eiland zijn heel veel verschillende soorten vogels te spotten. Ondanks het feit dat Sint Maarten geen groot eiland is, is het landschap behoorlijk divers. Het kustgebied trekt andere vogels dan dat heuvelachtige terrein dat zich in het midden van het eiland bevindt.
Lees verder …
Lees verder …
Op Sint Maarten leven niet veel landzoogdieren. Uiteraard heeft dat te maken met het feit dat Sint Maarten een eiland is. Op het moment dat de landzoogdieren zich gingen ontwikkelen en zich over de aarde gingen verspreiden was The Friendly Island al omringd met oceaanwater.
Lees verder …
Doordat Sint Maarten een eiland is, heeft het de beschikking over heel veel water. Daardoor leven er veel zeezoogdieren vlak in de buurt van het eiland. Het is helemaal niet moeilijk om oog in oog te komen met deze zeezoogdieren. Dolfijnen bijvoorbeeld. Wilde dolfijnen. Dolfijnen zijn dol op golven. Ze willen niets liever dan duelleren met golven. Deze golven worden onder andere veroorzaakt door boten en schepen. Als je met een bootje gaat varen in de wateren van Sint Maarten, veroorzaak je golven. Dat trekt dolfijnen aan. Op deze manier kom je heel dicht in de buurt van dolfijnen, een magistrale ervaring.
Lees verder …