header image
 

Film

Sint Maarten is uiteraard een geweldig eiland om films of scènes van films op te nemen. Een van de films die op het Bovenwindse Eiland is gedraaid, is Speed 2: Cruise Control.

Speed 2: Cruise Control

Speed 2: Cruise Control is een actie- en dramafilm uit 1997 die geregisseerd is door Jan de Bont. Sandra Bullock, Willem Dafoe, Temuera Morrison en Jason Patric spelen de hoofdrollen in de film. Speed 2: Cruise Control is een vervolg op Speed. Ondanks het feit dat de film veel geld opbracht, kreeg de film slechte kritieken te verhapstukken en werd uiteindelijk gezien als een flop. In totaal werd Speed 2: Cruise Control zeven keer genomineerd voor een Golden Rasberry Award. Uiteindelijk won de film er een.

Geiger wordt door zijn voormalig werkgever aan de kant gezet en zin op wraak. Geiger is een software-ontwikkelaar die de controle van het cruiseschip Seabourn Legend overneemt. Door een ziekte werd hij ontslagen. Op het moment dat hij het cruiseschip heeft verlaten, laat hij het schip richting een tanker op. Op het laatste moment lukt het Alex om van richting te veranderen. Nu vaart het cruiseschip recht op een Caribische havenstad af en komt uiteindelijk tot stilstand midden in het centrum van de havenstad. Marigot op Sint Maarten stond model voor deze havenstad.

Jan de Bont

Jan de Bont werd geboren op 22 oktober 1943 in Eindhoven. Hij is een filmregisseur, filmproducent en cameraman. De grote doorbraak beleefde de Bond met de film Turks Fruit die door zijn vriend Paul Verhoeven werd geregistreerd.