header image
 

Media

Uiteraard zijn alle vormen van media op Sint Maarten vertegenwoordigd. Dan moet je denken aan kranten, tijdschriften, nieuwswebsites en televisie- en radiozenders.

Kranten

The Daily Herald is de belangrijkste krant van Sint Maarten. The Daily Herald is een Engelstalige krant.
Televisie

In hotels & resorts van Sint Maarten zijn alle internationale tv-zenders te ontvangen.

CNN

Ted Turner richtte in 1980 CNN op. CNN staat voor Cable News Network. Tegenwoordig ressorteert CNN onder Turner Broadcasting System dat op zijn buurt weer een onderdeel is van Time Warner. CNN was de eerste 24-uurnieuwszender van de wereld. In de Verenigde Staten is CNN beschikbaar in 86 miljoen huishoudens en in meer dan 890.000 hotelkamers. Over de hele wereld heeft CNN tientallen kantoren. CNN is in meer dan 212 landen te ontvangen waardoor meer dan 1 miljard mensen toegang hebben tot CNN.

Jeff Zucker werd eind 2012 de nieuwe topman van CNN. Hij was verantwoordelijk voor grote veranderingen binnen CNN. Zo paste hij de ochtend- en dagprogrammering sterk aan. In totaal werken er meer dan 4.000 mensen bij CNN. Op 30 augustus 1995 startte CNN zijn eigen nieuwswebsite.

In 1991 steeg de reputatie van CNN gedurende Operatie Desert Storm in de Golfoorlog. Door nauw samen te werken met de regering van de VS, kon CNN uitgebreide verslagen laten zien uit de hele wereld. Later werd CNN ervan beschuldigd mee te doen aan de propaganda van de regering van de VS.

CNN International kent verschillende regionale edities zoals CNN US, CNN Latin America, CNN South Asia, CNN Asia Pacific en CNN International.

Radio