header image
 

Reptielen

Op Sint Maarten zijn verschillende soorten reptielen te spotten. Dan moet je denken aan x soorten zeeschildpadden, x soorten slangen en x soorten hagedissen.

cancun-1075222_1920

Groene leguaan

De groene leguaan (Iguana iguana) wordt op de Antillen ook wel boomkip genoemd. Het vlees van de groene leguaan smaakt namelijk naar kip en is erg gewild. De kleur van jonge leguanen is anders dan dat van oudere exemplaren. De jonge leguanen hebben een grasgroene kleur. Als je op een van de Sint Maartense stranden aan het wandelen of zonnen bent, is de kans aanwezig dat je een leguaan ziet die aan het zonnen is. Ze zijn voor de duvel niet bang. Je zou ze zelfs kunnen voeren met sla en tomaat.

Centipedes

De letterlijke vertaling van de centipedes is de honderdpoot. Het zijn beesten met het uiterlijk van een schorpioen en die een lengte van meer dan twintig centimeter kunnen krijgen. De centipedes is in het bezit van gif. Als je door de centpedes wordt gestoken, is dat een pijnlijke aangelegenheid. Pijn die gepaard gaat met koorts en zwelling. Zeker bij jonge kinderen en huisdieren kan een beet van centipedes een gevaarlijke allergische reactie doen ontstaan die medische zorg vraagt.

Groene zeeschildpad

De groene zeeschildpad (Chelonia mydas) wordt ook wel de soepschildpad genoemd. De groene zeeschildpad ressorteert onder de de familie van de zeeschildpadden. In totaal zijn er zeven verschillende soorten zeeschildpadden. De groene zeeschildpad heeft van alle zeeschildpadsoorten het grootste verspreidingsgebied al laat zich overal rond de evenaar zien. Het schild van de groene zeeschildpad kan een lengte bereiken van meer dan 1 meter. Als de groene zeeschildpad nog jong is, leeft hij van dierlijk materiaal. Volgroeide groene zeeschildpadden hebben planten op het menu staan. Dan moet je denken aan zeegras en bepaalde soorten algen. Helaas bezit de groene zeeschildpad erg smakelijk vlees. Hierdoor is hij in het verleden fel bejaagd waardoor de aantallen flink zijn teruggelopen. Tegenwoordig wordt de groene zeeschildpad goed beschermd.