header image
 

Sint Maarten van a tot z

Over Sint Maarten valt heel veel te vertellen. Vandaar, Sint Maarten van a tot z.

travel-1038095_1920

A

Antillen

Met de Antillen (Caraïben) wordt een eilandengroep bedoeld die ligt in de Caribische Zee. Met uitzondering van de Bahama’s worden alle eilanden die in de Caribische Zee liggen, gerekend tot de Antillen. Het gebied loopt vanaf de punt van Florida in het zuiden tot het noodwesten van Venezuela. De eilanden van de Antillen worden verdeeld in de Grote Antillen en Kleine Antillen, waarbij de Kleine Antillen verder worden onderverdeeld in de Bovenwindse Eilanden en Benedenwindse Eilanden. Sint Maarten behoort tot de Bovenwindse Eilanden.

De Caribische archipel telt meer dan zevenduizend eilanden (groot, klein, bewoond en onbewoond) en riffen. Verder is het gebied verdeeld in ongeveer vijfentwintig delen (onafhankelijke staten en afhankelijke gebieden). Naar alle waarschijnlijkheid waren de oorspronkelijke bewoners van de Grote Antillen de Arowakken die vanuit Belize naar de eilanden trokken. De oorspronkelijke bewoners van de Kleine Antillen waren de Arowakken die vanuit Venezuela naar de eilanden trokken.

Aan het einde van de 15de eeuw begon alles te veranderen. Dat was de periode dat de Spaanse ontdekkingsreizigers (Christoffel Columbus en Alonso de Ojeda) het gebied begonnen te bezoeken. Vanaf dat moment werden de Spanjaarden de baas op veel eilanden in het Caribisch gebied. In de loop van de tijd werden verschillende eilanden op de Spanjaarden veroverd door de Fransen, Nederlanders en Britten. De eilanden die onder het bewind van Nederland kwamen werd Nederlands-West-Indië genoemd: de huidige landen Aruba, Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden.

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

Lowlands

De Lowlands zijn lager gelegen vlaktes in het westen van het eiland. De Fransen spreken van Terres Basses. Het is het meest dure en luxe deel van het eiland. Er staan prachtige villa’s die van de buitenwereld worden gescheiden door torenhoge hekken. Vroeger was het een moerassig gebied, maar het is in de loop van de tijd helemaal ontgonnen.

M

N

O

P

Q

R

S

T

Trouwen

Mensen van hetzelfde geslacht kunnen op Sint Maarten niet trouwen.

U

V

W

X

Y

Z