header image
 

Sport en spel

Sport is op Sint Maarten heel belangrijk.

sunset-219776_1280

Honkbal (baseball) is een sport die in bepaalde delen van de wereld heel erg populair is zoals een groot deel van Azië, het Caribische gebied, Mexico, Canada en de Verenigde Staten. Het is een team- en balsport.

Honkbal is een van de populairste sporten van de wereld, echter niet in Europa. Tussen de 25.000 en 30.000 mensen spelen honkbal in Nederland. In de Verenigde Staten daarentegen spelen miljoenen mensen honkbal.

Van april tot oktober is honkbal de belangrijkste sport van Amerika. Het reguliere speelseizoen wordt tegen het einde van september afgesloten. In oktober worden de playoffs gespeeld met als afsluiting de World Series.

Honkbal wordt gespeeld met twee teams. Deze teams bestaan uit negen spelers, eventueel aangevuld met een aangewezen slagman.

Een handschoen, knuppel (bat) en een bal zijn nodig voor het honkbalspel. Er bestaat een grote verscheidenheid in modellen, gewichten en maten in knuppels en handschoenen. Op het speelveld bevinden zich de honken, thuisplaat en werpersplaat. De genoemde voorwerpen zijn immer wit.

Verschillende soorten materialen worden gebruikt bij het maken van honkbalknuppels zoals hout en aluminium. In het verleden werd alleen maar hout gebruikt voor het maken van honkbalknuppels. Met aluminiumknuppels kan veel verder worden geslagen. Vandaag de dag wordt er ook veel geëxperimenteerd met andere materialen.

De buitenzijde van een honkbal is gemaakt van leer. De honkbalkern bestaat uit rubber of kurk. Tussen de buitenzijde en de kern zit wol of katoen. Hierdoor ontstaat stevigheid en veerkracht. De beste honkballen zijn gemaakt van paardenleer. Het voordeel van paardenleer is dat het niet rekt.