header image
 

Sport en spel

Sport is op Sint Maarten een heel belangrijk van het dagelijkse leven; honkbal (baseball) is de belangrijkste sport op The Friendly Island. Honkbal is een sport die in bepaalde delen van de wereld heel erg populair is zoals een groot deel van Azië, het Caribische gebied, Mexico, Canada en de Verenigde Staten. Het is een team- en balsport. Honkbal is een van de populairste sporten van de wereld, echter niet in Europa. Tussen de 25.000 en 30.000 mensen spelen honkbal in Nederland. In de Verenigde Staten daarentegen spelen miljoenen mensen honkbal.

sunset-219776_1280

World Series 

Van april tot oktober is honkbal de belangrijkste sport van Amerika. Het reguliere speelseizoen wordt tegen het einde van september afgesloten. In oktober worden de play-offs gespeeld met als afsluiting de World Series. Honkbal wordt gespeeld met twee teams. Deze teams bestaan uit negen spelers, eventueel aangevuld met een aangewezen slagman.  Een handschoen, knuppel (bat) en een bal zijn nodig voor het honkbalspel. Er bestaat een grote verscheidenheid in modellen, gewichten en maten in knuppels en handschoenen. Op het speelveld bevinden zich de honken, thuisplaat en werpersplaat. De genoemde voorwerpen zijn immer wit. Verschillende soorten materialen worden gebruikt bij het maken van honkbalknuppels zoals hout en aluminium. In het verleden werd alleen maar hout gebruikt voor het maken van honkbalknuppels. Met aluminiumknuppels kan veel verder worden geslagen. Vandaag de dag wordt er ook veel geëxperimenteerd met andere materialen. De buitenzijde van een honkbal is gemaakt van leer. De honkbalkern bestaat uit rubber of kurk. Tussen de buitenzijde en de kern zit wol of katoen. Hierdoor ontstaat stevigheid en veerkracht. De beste honkballen zijn gemaakt van paardenleer. Het voordeel van paardenleer is dat het niet rekt.

Vrije tijdsbesteding, sportclubs, clubs en cursussen

Mensen die op Sint Maarten wonen, zijn uiteraard niet de hele dag aan het werk. Naast het werk zijn er op Sint Maarten heel veel dingen te doen en te beleven. Veel mensen vinden het leuk én gezond om te sporten. Dan kom je uiteraard op The Friendly Island helemaal aan je trekken. Er zijn heel veel water- en landsporten op Sint Maarten te bedrijven. Zo kun je jezelf aansluiten bij een sportclub en met andere mensen gaan sporten. Op het eiland zijn ook verschillende verenigingen en clubs waarbij je kunt aansluiten. Het leeuwendeel van de verenigingen en clubs drijven op de inzet van vrijwilligers; dus als je de behoefte voelt op Sint Maarten vrijwilligerswerk te doen, zijn er meer dan voldoende mogelijkheden. Er zijn ook mensen die zichzelf willen blijven ontwikkelen. Voor hen zijn er tal van opleidings- en cursusmogelijkheden.