Projectontwikkelaars op Sint Maarten!

Op Sint Maarten zijn heel veel projectontwikkelaars werkzaam. Met name op het Nederlandse deel is er de laatste decennia heel veel gebouwd. Het leeuwendeel van de toeristen dat naar Sint Maarten toogt, verblijft op het Nederlandse deel van Sint Maarten. Hier zijn dus de luxe hotels & resorts te vinden. Helaas is dit wel ten koste gegaan van de natuur. Als je nog een beeld wilt hebben van oorspronkelijke natuur van Sint Maarten moet je naar het Franse deel van het eiland togen. In Saint Martin is de natuur veel mooier dan in het Nederlandse deel van Sint Maarten.

Gelukkig realiseren de beleidsmakers van Sint Maarten tegenwoordig dat het geen positieve ontwikkeling is om het eiland helemaal vol te bouwen met hotels & resorts. Dat jaagt uiteindelijk ook de bezoekers weg.

Dat de Sint Maarten zo’n stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt en zoveel toeristen trekt, heeft te maken met het feit dat de regering van Amerika het verbood dat diens onderdanen nog langer op Cuba op vakantie gingen. Toen kwamen er kansen en mogelijkheden op The Friendly Island. In een recordtijd werden er hotels & resorts en andere toeristenvoorzieningen uit de grond gestampt. Op het eiland werden toentertijd ook veel casino’s gebouwd.

Sint Maarten is echt een eiland voor waterliefhebbers. Alle denkbare watersporten kunnen er worden beoefend. Het Bovenwindse Eiland is vooral bekend als perfecte zeillocatie. Ieder jaar worden er op Sint Maarten internationale zeilwedstrijden gehouden. Er zijn ook veel Nederlanders die aan deze zeilwedstrijd deelnemen. Overdag lekker op het water en des avonds een groot feest op het strand! Ideaal.