Reisdocumenten voor Sint Maarten!

De mensen die een bezoek brengen aan Sint Maarten zijn in twee groepen te verdelen: toeristen en niet-toeristen. Als je korter dan drie maanden op het Bovenwindse Eiland verblijft, word je als een toerist gezien. Als je langer dan drie maanden op Sint Maarten verblijft, word je als niet-toerist gezien.

De reisdocumenten die toeristen met zich mee moeten nemen zijn vrij overzichtelijk: een geldig paspoort en een retourticket. Als je in het bezit bent van deze documenten kun je zorgeloos naar het eiland togen en kan het grote genieten gaan beginnen. Als je langer dan drie maanden op het eiland wilt verblijven, moet je een verblijfsvergunning aanvragen en moet je jezelf inschrijven bij het bevolkingsregister op het eiland. Als je eenmaal succesvol bent ingeschreven bij het bevolkingsregister, kom je in het bezit van de felbegeerde Sint Maarten ID.

Welke mensen verblijven langer dan drie maanden op Sint Maarten? Er zijn Nederlanders die naar het eiland willen emigreren. Zij verlaten huis en haard en willen de rest van hun leven op The Friendly Island doorbrengen. Er zijn ook personen die een tijdje op het eiland willen gaan werken. De toeristische sector en de financiële dienstverlening zijn aantrekkelijke sectoren om in te gaan werken.

Dan heb je ook nog mensen die een studie gaan volgen op Sint Maarten. Het eiland is in het bezit van een universiteit. Sint Maarten is daarnaast ook een gewilde stageplek voor veel jonge mensen. Ook voor de stageplekken geldt dat er veel mogelijk is in de toeristische sector.