Sint Maarten: een baan zoeken op het eiland!

Iedereen die een baan op Sint Maarten wilt hebben, zal daar uiteraard moeite voor moeten doen. De makkelijkste manier is uiteraard om op het internet te gaan speuren naar banen en vacatures. Maar er ook nog een andere manier. Je kunt ook je stoute schoenen aantrekken en een ticket naar het eiland kopen. Eenmaal op het eiland aangekomen, ga je op zoek naar werk!

Werk is er voldoende op het eiland! Ondanks het feit dat Sint Maarten piepklein is. Sint Maarten heeft de grootte van de helft van het Waddeneiland Texel, maar er wonen wel zeventigduizend mensen en er vliegen jaarlijks miljoenen toeristen naar toe.

Het toerisme is derhalve de belangrijkste bron van inkomsten voor Sint Maarten. Uiteraard opent dat ook deuren voor mensen die op het eiland willen gaan werken. Want het toerisme is dé banengenerator op het eiland. Bijna iedere Sint Maartenaar heeft wel een connectie met het toerisme.

Kijk alleen al eens naar de enorme hoeveelheid accommodaties die op het eiland is te vinden. Dan moet je denken aan talloze hotels & resorts, vakantiehuisjes en vakantieappartementen. Deze accommodaties zijn er niet uit het niets gekomen. Die zijn allemaal gebouwd en er wordt nog steeds veel gebouwd op het eiland. Daar zijn heel veel vakmensen voor nodig. Van laaggeschoold personeel tot hoogopgeleide mensen.

Naast de toeristensector is de zakelijke dienstverlening belangrijk voor het eiland. Op Sint Maarten bevinden zich bijvoorbeeld heel veel trustkantoren. Een andere naam voor een trustkantoor is een Corporate Service Provider. De mensen die op een trustkantoor werken, houden zich bezig met het beheer van vennootschappen.