Sint Maarten: de benodigde reisdocumenten!

Op de kieper beschouwd zijn de personen die Sint Maarten bezoeken onder te verdelen in twee categorieën: personen die als toerist op het eiland komen en personen die als niet-toerist op het eiland komen. Het heeft allemaal te maken met de duur die je op het Caribische eiland verblijft. Korter dan drie maanden en je bent een toerist. Langer dan drie maanden en je bent een niet-toerist.

Voor toeristen die naar Sint Maarten togen, zijn de benodigde reisdocumenten vrij overzichtelijk. Je moet beschikken over een paspoort dat nog geldig is en een retourticket. Du moment deze twee zaken op orde zijn, kun je naar het eiland reizen en kan het genieten gaan beginnen. Eenieder die langer dan drie maanden op Sint Maarten wil verblijven, moet meer moeite doen. Zij moeten namelijk eerst een verblijfsvergunning aanvragen. Met deze verblijfsvergunning in de hand moeten zij vervolgens naar het bevolkingsregister van Sint Maarten om zich daar in te laten schrijven. Als dat is afgerond, komen zij in het bezit van de gedroomde Sint Maarten ID.

Wat zijn de motivaties om langer dan drie maanden op The Friendly Island te verblijven? Op de eerste plaats zijn er veel landgenoten die naar het eiland willen emigreren. Zij zijn gemotiveerd om alles achter te laten om vervolgens de rest van hun leven op het tropische eiland te verblijven. Daarnaast heb je mensen die een baan hebben gevonden op Sint Maarten. Op het eiland is veel werk te vinden in de financiële dienstverlening en in de toeristische sector.