Sint Maarten (eiland): veel autogarages!

De wereld telt oneindig veel eilanden. Dat varieert van piepkleine eilandjes tot hele grote eilanden. Sint Maarten ressorteert onder de kleine eilandjes. Daarbij moet je ongeveer denken aan de helft van ons eigen grootste Waddeneiland Texel. Echter, Sint Maarten heeft de bijnaam The Twin Island. Met andere woorden het bestaat ook nog eens uit twee landen: Sint Maarten en Saint Martin. Het eerste genoemde behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden en het tweede tot Frankrijk. In het het Nederlandse deel wordt met de Antilliaanse gulden of dollar betaald en in het Franse deel met de euro. Dit laatste omdat Saint Martin tot de Europese Unie behoord.

Sint Maarten is dus helemaal geen groot eiland. Maar het is toch te groot om alles te gaan bewandelen of te befietsen. De infrastructuur van The Friendly Island is ook helemaal geschikt voor fietsers en wandelaars. Als je op Sint Maarten gaat wandelen of fietsen, moet je goed opletten. Je moet namelijk de weg delen met de overige weggebruikers. Heel veel auto’s dus!

Iedereen heeft dus een auto op Sint Maarten. Om een auto te verkrijgen op het Benedenwindse Eiland zijn er verschillende opties. Zo kun je een auto laten overkomen uit Nederland. Echter, op het eiland zijn er veel autogarages waar je auto’s kunt kopen: nieuwe en tweedehandse auto’s. Auto’s hebben het niet gemakkelijk op Sint Maarten. Sommige wegen zijn niet goed onderhouden of zijn niet verhard. Daarnaast hebben de weerselementen ook een negatieve invloed op het wel een wee van een automobiel!