Sint Maarten (eiland): goedkope schilders regelen!

Vakantiehuisbezitters op Sint Maarten moeten regelmatig hun optrekje schilderen. Doordat de zon op The Friendly Island zo fel is en de wind zo hard hebben de vakantiestulpjes het namelijk zwaar te verduren. Als we een blik werpen op de zon zijn er een paar verschillen met de Nederlandse situatie. In ons polderlandje zijn de dagen dat de zon schijnt op één hand te tellen. Op Sint Maarten daarentegen zijn de dagen dat de zon niet schijnt op één hand te tellen. Voor mensen die de zon aanbidden, is dat uiteraard heel goed nieuws. Voor de bouwsels op het Bovenwindse Eiland is het allemaal wat minder goed nieuws. Als zij niet goed in de verf zitten, hebben zij het zwaar te verduren.

Naast de zon heeft het eiland ook te maken met de wind. De Noordoostpassaatwind. Ook in dit geval zullen de toeristen hier blij mee zijn. Deze wind werkt namelijk heerlijk verkoelend. De huizen en andere gebouwen kunnen deze wind echter minder waarderen. In de wind zit namelijk een spray van water en zout. Dit daalt allemaal neer op de bebouwing van Sint Maarten. Wederom, als je niet zorgt voor een beschermende verflaag ontstaan er grote problemen.

Tal van landgenoten zijn voornemens om op The Twin Island te gaan wonen en leven. Zij zijn dus ook opzoek naar een huisje. Een huis dat uiteindelijk ook geschilderd moet gaan worden. Veel mensen doen dat zelf, maar je kunt het ook uitbesteden. Gelukkig zijn er op het Bovenwindse Eiland meer dan voldoende (goedkope) schilderbedrijven die die dienst kunnen leveren!