Sint Maarten (eiland): huwelijksreis naar een mooi eiland!

Mensen die voornemens zijn om een huwelijksreis te maken, hebben de keuze uit heel veel opties. Als je de term ‘huwelijksreis’ goochelt, verschijnen er oneindig veel hits op het internet.

Je kunt er voor kiezen om je huwelijksreis in Nederland te houden, maar je kunt uiteraard ook naar het buitenland gaan. In het buitenland is uiteraard de keuze heel erg groot. Het leeuwendeel van de mensen denkt bij een huwelijks reis aan een tropisch eiland. Een eiland met witte stranden en wuivende palmen. Eén van de eilanden die aan dat plaatje kan voldoen is Sint Maarten!

Sint Maarten is een geweldige bestemming om een huwelijksreis te ondergaan. Het Caribische eiland heeft verschillende bijnamen. De slogan van het eiland luidt ‘The Friendly Island’. Die naam heeft het niet voor niets. De bevolking van Sint Maarten is bijzonder vriendelijk. Daarnaast draagt het eiland de naam The Twin Island. Ook die naam draagt Sint Maarten niet voor niets. Sint Maarten bestaat namelijk uit twee landen. Enerzijds het land Sint Maarten en anderzijds Saint Martin.

Het land Sint Maarten is één van de vier landen van het Koninkrijk der Nederlanden. De andere drie landen zijn Nederland, Aruba en Curaçao. Saint Martin behoort tot Frankrijk. Dat merk je aan alles. Zo wordt Saint Martin met de euro betaald. De sfeer is ook echt Frans in Saint Martin. De mensen lopen bij wijze van spreken met stokbroden over straat. Dan zou je denken dat in het Nederlandse deel van Sint Maarten een Nederlandse sfeer hangt, maar dat is niet het geval. Eerder een Amerikaanse sfeer. Dat is natuurlijk helemaal niet verwonderlijk als je bedenkt dat het leeuwendeel van de mensen dat Sint Maarten bezoekt een Amerikaans paspoort bezit!