Sint Maarten (eiland): kerst 2016 vieren!

Een echt familiefeest, dat kun je de kerst wel noemen. Men zet een boom op en geeft elkaar cadeautjes. Het leeuwendeel van de Nederlanders blijft thuis gedurende de kerstdagen, maar er zijn ook landgenoten die met de kerstdagen een reisje gaan maken. Een interessante reisbestemming zou het eiland Sint Maarten kunnen zijn.

Kerst op Sint Maarten is natuurlijk wel een beetje anders dan in Nederland. In Nederland wordt de kerst al snel geassocieerd met lage temperaturen en een tapijt van sneeuw. Op The Twin Island heersen uiteraard hele andere klimatologische omstandigheden. Iedere dag van het jaar straalt de koperen ploert op het oppervlak van het Bovenwindse Eiland. Hierdoor stijgt het kwik met het grootste gemak naar het streepje van dertig graden Celsius. Het is dan niet even gemakkelijk om in de kerstsfeer te geraken.

Als je de kerstdagen op The Friendly Island wilt gaan vieren, heb je twee mogelijkheden. Je kunt dat gaan doen op het Franse deel van het eiland, maar je kunt er ook voor kiezen om dat te doen op het Nederland deel van het eiland. Het Franse deel van Sint Maarten draagt de naam Saint Martin en behoort tot het land Frankrijk. Het Nederlandse deel van Sint Maarten behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden.

Als je met de mensen wilt praten op Saint Martin moet je Frans kunnen praten. Op het Nederlandse deel van Sint Maarten red je het niet met het Nederlands, Engels is hier de voertaal. De meeste mensen die Sint Maarten bezoeken, komen namelijk uit Amerika.