Sint Maarten (eiland): kopen van goedkoop onroerend goed!

Er zijn steeds meer landgenoten die op het eiland Sint Maarten onroerend goed aanschaffen. Er kunnen heel veel verschillende redenen zijn om onroerend goed op The Twin Island te willen hebben. Bijvoorbeeld een vakantiehuisje! Een tweedehuisje! Dat is natuurlijk super. Je bent dan immer in het bezit een vakantieaccommodatie als je op het eiland verblijft.

Veel Nederlanders kopen ook een vakantiehuisje op het eiland om het vervolgens te gaan verhuren. Pure handel dus! Daar komt natuurlijk wel veel bij kijken. Als je in Nederland woont en je verhuurt een huisje op The Friendly Island, moet er uiteraard heel veel geregeld worden. Het is dan wel handig om in zee te gaan met een verhuurbedrijf op Sint Maarten. Op het Bovenwindse Eiland zijn heel veel bedrijven en ondernemingen die dat voor jou kunnen regelen. Want hoe je het ook wendt of keert, er zal toch een overdracht van de sleutels moeten plaatsvinden. Daarnaast zal het huisje ook regelmatig moeten worden schoongemaakt. En zo zijn er wel meer klusjes te bedenken die er moeten gebeuren als je een huis op Sint Maarten verhuurt die moeten gebeuren als je er zelf niet bent.

Je kunt ook een vakantiehuisje op Sint Maarten aanschaffen als pure belegging. Men voorspelt dat steeds meer Nederlanders een tweedehuis op het Caribische eiland willen gaan kopen. Steeds meer (rijke) Nederlanders halen de pensioengerechtigde leeftijd. Dit zijn de zogenaamde babyboomers. Een deel van deze mensen wil zijn oude dag gaan slijten in het buitenland. Sint Maarten is dan helemaal geen verkeerde keuze. Sint Maarten is echter geen groot eiland en er is al heel veel gebouwd. Met andere woorden het aanbod zal gaan achterblijven bij de vraag, hetgeen een prijsopdrijvend effect zal genereren. Mensen die onroerend goed hebben aangeschaft, zullen hiervan profiteren.