Sint Maarten (eiland): na orkaan Irma!

Het eiland Sint Maarten is in de loop van diens geschiedenis verschillende keren zwaar getroffen door orkanen, maar nimmer was de schade groter dan in het jaar 2017. In dat jaar hield orkaan Irma huis in de Caribische archipel en spaarde ook Sint Maarten niet. Het was de eerste orkaan van categorie 5 die verwoestend uithaalde op de Bovenwindse Eilanden. Uiteindelijk vielen er 134 doden te betreuren op de Caribische eilanden. Op het Franse deel van Sint Maarten verloren 8 mensen het leven door het geweld van Irma. 

Oog van de orkaan

Op 6 december 2017 trok het oog van orkaan Irma over Sint Maarten heen en richtte ongelooflijk veel schade aan. Ook op Saba en Sint Eustatius was de schade groot, maar toch een stuk minder dan die op Sint Maarten. Direct na de ramp werden er door Nederland mariniers naar The Friendly Island gestuurd. Hun taak/opdracht was om de orde te handhaven, hulpdiensten te assisteren en evacuaties te begeleiden. De aanwezigheid van de soldaten was hard nodig. Met name de eerste periode werd er heel veel geplunderd. Uiteindelijk heeft Nederland honderden miljoenen euro’s ter beschikking gesteld om de getroffen Bovenwindse Eilanden, die deel uit maken van het Koninkrijk der Nederlanden, weer op te bouwen. 

Hotels & resorts

Ook de hotels & resorts werden sterk getroffen door orkaan Irma. Het heeft lang geduurd voordat de schade hersteld was en de gasten weer welkom waren. Op Sint Maarten heb je verschillende soorten hotels & resorts. Dat varieert van hele eenvoudige tot hotels & resorts die extreem luxe zijn!