Sint Maarten (eiland): prachtig eiland met zon!

Mensen zijn gek op de zon. Om diens warmte en om diens capaciteit om de huid te doen bruinen. Helaas kom je in Nederland dan maar moeizaam aan je trekken. Moeder de zon laat zich namelijk niet zo uitbundig zien. Alleen gedurende de zomermaanden. Als je geluk hebt!

Hoe anders is de situatie op het eiland Sint Maarten. Sint Maarten ligt in de Caribische archipel. In de Caribische archipel schijnt immer de zon. Is het immer lekker weer. Alle mensen die van de zon houden, kunnen dus met een gerust hart naar The Friendly Island togen.

Heel veel Nederlanders overwinteren op de Spaanse costa’s. Met name de regio rond Barcelona is heel erg populair. Maar je kunt natuurlijk ook gaan overwinteren op Sint Maarten. Vroeger was vliegen heel erg duur, maar dat is allang niet meer aan de orde. Tegenwoordig is het duurder om met de trein vanuit Amsterdam naar Maastricht te reizen dan het maken van een vliegtocht.

De sfeer op Sint Maarten is ook heel anders dan in Spanje. Je belandt in een Caribische sfeer. Heerlijk!

Naast het feit dat Sint Maarten over mooi weer en fraaie stranden beschikt, is het eiland ook gezegend met heel veel restaurants. Het eiland heeft zelfs de hoogste restaurantendichtheid van de hele wereld. Je kunt er dus heerlijk eten. Als je op het eiland bent, moet je beslist de lokale keuken proberen. De keuken kent heel veel verschillende invloeden. De eerste mensen die de keuken van Sint Maarten vorm gaven, waren de indianen!