Sint Maarten (eiland): prachtig zwembad aanleggen!

Mensen zijn dol op zwemmen. Heerlijk in het water dobberen en ontspannen. Wat is water toch een fantastische materie! Ook tijdens de vakantie wordt er doorgaans heel veel gezwommen. Uiteraard geldt dat ook voor mensen die naar het eiland Sint Maarten op vakantie gaan.

Golven van twee verschillende zeeën spoelen aan op de kusten van The Friendly Island. Sint Maarten heeft te maken met de Atlantische Oceaan en met de Caribische Zee. Als klap op de vuurpijl is het Caribische eiland gezegend met enkele binnenmeertjes. Dus als je wilt zwemmen, is dat op Sint Maarten helemaal geen probleem.

Laat onverlet dat er veel mensen zijn die ook graag in een zwembad willen zwemmen. Op Sint Maarten heeft het leeuwendeel van de vakantiehuisjes een privézwembad in de tuin liggen. Heel veel Nederlanders hebben een tweedehuis op The Twin Island. Daar vertoeven ze een paar weken of maanden per jaar. Het is dan natuurlijk geweldig om een plons te maken in je eigen zwembad.

Als je een tweedehuisbezitter wilt worden op Sint Maarten zijn er verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen. Je kunt via een makelaar opzoek gaan naar jouw tropenstulpje, maar je kunt er ook een zelf (laten) bouwen. Uiteraard hoort bij de bouw van het huis ook de aanleg van een prachtig zwembad. Gelukkig zijn er op het eiland heel veel bedrijven die dat kunnen.

Als je een zwembad hebt, vereist dat ook het nodige onderhoud. Dat kun je zelf doen, maar je kunt dat ook uitbesteden. Voor landgenoten die het leeuwendeel van de tijd in Nederland zijn, is die laatste optie het meest voor de handliggend!