Sint Maarten (eiland): veel projectontwikkelaars!

Veel projectontwikkelaars zijn werkzaam op Sint Maarten. Het leeuwendeel van deze projectontwikkelaars is te vinden op het Nederlandse deel van het eiland. Dit is het gedeelte van Sint Maarten waar de meeste toeristen verblijven. Hier zijn de hotels & resorts opgetrokken en domineren de casino’s het straatbeeld. Er is helaas ook een keerzijde aan deze bouwdriften. De natuur heeft er namelijk zwaar onder moeten lijden. Mensen die van de natuur houden, kunnen het beste een kijkje gaan nemen op het Franse deel van het Bovenwindse Eiland. Saint Martin is namelijk veel minder toeristisch en beschikt over een geweldige natuur.

Tegenwoordig wordt het beetje natuur dat nog over is op het Nederlandse deel van het eiland goed beschermd. Men wil graag dat de toeristen blijven terugkomen. Daarvoor moet het natuurlijk wel een beetje aantrekkelijk blijven op het eiland.

Veel mensen vragen zich hoe het komt dat Sint Maarten zo’n enorme magneet is geworden voor de toeristen. Het antwoord van deze vraag ligt in Amerika. In de jaren zeventig van de vorige eeuw verbood de Amerikaanse overheid dat Amerikanen nog langer op vakantie mochten gaan naar Cuba. Toen roken de beleidsmakers op The Twin Island kansen en gingen direct aan de slag. In een mum van tijd verschenen er hotels & resorts aan de horizon van Sint Maarten.

Tegenwoordig is het Caribische eiland voor veel mensen een heerlijke vakantiebestemming. Met name watersportsliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Eén van de jaarlijkse hoogtepunten is de internationale zeilwedstrijd die er wordt georganiseerd. Het is dan een feest om op het eiland te zijn!