Sint Maarten: emigratie naar een prachtig eiland!

Emigratie naar Sint Maarten! Wauw! Wie wil dat nou niet! Heel veel Nederlanders verlaten ieder jaar Nederland. We zwermen de hele wereld over. Het is natuurlijk heel erg aantrekkelijk om naar een land te verkassen waar ons land een historische band mee heeft. Dan moet je denken aan eilanden zoals Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en … Sint Maarten.

Emigreren naar Sint Maarten dat is natuurlijk fantastisch. Het is zo’n mooi eiland. Feitelijk zijn het twee eilanden. Een Frans eiland en een Nederlands eiland. Twee voor de prijs van één. Het is heerlijk om naar Sint Maarten op vakantie te gaan, maar het is natuurlijk nog veel leuker om er te gaan wonen.

Niet alleen voor mensen die van de Caribische Zee houden, is het een fantastische bestemming. Het eiland heeft zoveel meer te bieden.

Zo heeft het Franse deel van Sint Maarten nog een hele mooie natuur. Op het Nederlandse deel heeft veel van de natuur plaats moeten maken voor hotels & resorts. Das wel een beetje jammer. Nu is het wel zo dat de natuur die op het Nederlandse deel nog aanwezig is vandaag de dag goed wordt beschermd.

Op het Franse deel van het eiland kun je ook heerlijk eten. Op het hele eiland zijn maar liefs driehonderdvijftig restaurants aanwezig. Daarmee is Sint Maarten het Caribische Eiland met de meeste restaurants binnen haar ei(lands)grenzen. Dus voor smulpapen is dat echt een groot feest. Op het Franse deel van Sint Maarten wordt alleen Frans gesproken. Op het Nederlandse deel spreekt men hoofdzakelijk Engels.