Sint Maarten: emigreren naar het paradijs!

Als je naar het paradijs wilt gaan, moet je naar Sint Maarten emigreren. Sint Maarten is zo’n fantastisch eiland. Een waar paradijs. Sint Maarten is het kleinste eiland ter wereld waar twee landen aan elkaar grenzen. Frankrijk en het Koninkrijk der Nederlanden welteverstaan. Dus als je op het eiland woont zit je immer een sfeer van twee landen. Heerlijk!

Mensen die naar Sint Maarten gaan emigreren, moeten uiteraard heel veel regelen. Op de eerst plaats wat is het doel van de emigratie? Zo zijn er veel Nederlanders die met pensioen zijn en hun oude dag op het Caribische eiland willen doorbrengen. Lekker van het heerlijke weer willen gaan genieten.

Er zijn ook mensen die naar Sint Maarten verhuizen omdat ze daar willen gaan werken. Sint Maarten is uiteraard een vakantiebestemming dus er zijn heel veel hotels & resorts op het eiland te vinden. Er zijn dus veel mensen in de toeristenindustrie werkzaam en dus ook volop banen in die sector.

Als je naar Sint Maarten wilt gaan emigreren, hoort daar natuurlijk een hele papierwinkel bij. Dat kost wel even tijd om jezelf daar doorheen te worstelen. Mensen met jonge kinderen moeten bovendien op zoek naar scholen voor de kids.

Dan moet er nog woonruimte worden gezocht. Wat ga je doen? Ga je iets op Sint Maarten kopen? Of toch liever huren? Daarnaast moet je ook nog zorgen voor vervoer. Laat je een auto overkomen uit Nederland of koop je een auto op het eiland?

Het zijn allemaal zaken die opgelost moeten worden. Maar uiteindelijk is de beloning torenhoog, je woont op het allermooiste Caribische eiland!