Sint Maarten: leven op een eiland!

Wie zou er nou niet willen leven als een god op Sint Maarten! Er zijn Nederlanders die die droom tot werkelijkheid maken. Nadat zij met pensioen zijn, vertrekken zij naar Sint Maarten. Iedereen heeft daar zijn zo zijn motivaties voor. Eén van die motivaties is uiteraard het geweldige klimaat en weer.

Het contrast met Nederland is groot. Ons land maakt ieder jaar vier verschillende seizoenen door. Het begint in januari met de winter en het eindigt in december ook met de winter en daartussen zitten de lente, zomer en herfst. Op Sint Maarten werkt het heel anders. Het eiland ligt ter hoogte van de evenaar. Dat betekent dat het op iedere dag van het jaar ongeveer hetzelfde weertype is. En dat is helemaal geen vervelend weertype. Zon, zon en nog meer zon. Daarbij een zeer aangename temperatuur. Gemiddeld zevenentwintig graden Celsius. Kijk! Daar wordt de mens bijzonder vrolijk van.

En dan de stranden … Nederland heeft ook stranden, maar die zijn toch van een hele andere orde. De stranden op The Friendly Island zijn spierwit en poederzacht, niet te vergelijken met de vaderlandse situatie. Daarnaast heb je op Sint Maarten heel veel verschillende stranden. Sommige stranden zijn geschikt voor mensen met kids, maar er zijn ook stranden waar de hippe jeugd zich het liefst ophoudt. Daarnaast zijn er heel veel stranden die uitermate geschikt zijn om als uitgangslokaties te fungeren voor ontelbaar veel verschillende watersportvormen.

Alle watersporten die je kunt bedenken, worden op Sint Maarten bedreven. Dan moet je dus onder andere denken aan waterskiën, jetskiën, kitesurfen, windsurfen, golfsurfen, zwemmen, snorkelen en sportduiken.