Sint Maarten: trouwen op een mooi eiland!

Trouwen doe je in principe maar één keer in je leven. De belangrijkste dag van je leven. Een dag van gezelligheid, muziek en lekker eten. Het vereist veel voorbereiding om van de trouwdag een topdag te maken. Eén van de vragen is uiteraard waar het trouwen plaatsvindt. Dat kan in Nederland, maar je kunt ook naar het buitenland gaan. Naar een tropische bestemming bijvoorbeeld. Eén van de topbestemmingen is Sint Maarten.

Sint Maarten is één parel binnen de Caribische archipel. Sint Maarten ligt in het noorden van het Caribisch gebied. Sint Maarten is een zogenaamd Bovenwinds Eiland. Dat is een term uit de zeevaart van een paar eeuwen geleden. De Nederlands getinte eilanden Saba en Sint Eustatius zijn voorbeelden van twee andere Bovenwindse Eilanden. Er zijn ook Benedenwindse Eilanden. Dan moet je onder andere denken aan Aruba, Bonaire en Curaçao.

Sint Maarten is een eiland met wonderbaarlijke stranden. Deze stranden lokken ieder jaar miljoenen mensen naar The Friendly Island toe. The Friendly Island is één van de bijnamen van Sint Maarten. Een andere bijnaam is The Twin Island. De eerste bijnaam heeft te maken met de vriendelijkheid van de bevolking! Nooit verkeerd. De tweede bijnaam heeft te maken met het feit dat Sint Maarten uit twee landen bestaat: het Nederlandse Sint Maarten en het Franse Saint Martin.

Er zijn natuurlijk veel mensen die op huwelijksreis naar Sint Maarten gaan, maar je kunt er ook effectief trouwen. Je kunt zelfs op Sint Maarten voor de kerk trouwen. Er zijn verschillende bedrijven die dat allemaal voor je kunnen regelen.