Sint Maarten: verhuizen naar het paradijs!

Ieder jaar verhuizen veel landgenoten naar Sint Maarten. Maar als je naar Sint Maarten verhuisd zijn er twee opties: of je verhuist naar het Nederlandse deel van het eiland (Sint Maarten) of je verhuist naar het Franse deel van het eiland (Saint Martin). Het Caribische eiland is namelijk opgebouwd uit twee landen. Het tot Frankrijk behorende Saint Martin en het tot het Koninkrijk der Nederlanden behorende Sint Maarten.

Doordat Saint Martin Frans is, behoort het dus ook tot de Europese Unie. Je zult dat ook merken als je op Saint Marin bent, de euro is namelijk het betaalmiddel. In Sint Maarten daarentegen is de Antilliaanse gulden in omloop. Echter, het eiland wordt jaarlijks overspoeld door miljoenen Amerikanen. Zij nemen heel veel dollars mee. Op Sint Maarten wordt dus ook met de dollar betaald.

Een verhuizing naar Sint Maarten fix je uiteraard niet binnen een paar dagen. Daar zit een hoop werk aan vast. Als je naar de administratieve kant kijkt, moeten er twee belangrijke dingen gebeuren. Aan de ene kant moet je een verblijfsvergunning bemachtigen en aan de andere kant dien je jezelf in te schrijven bij het bevolkingsregister van Sint Maarten. Voor deze twee acties moet je fysiek op het eiland aanwezig zijn.

Maar dat zijn maar twee puntjes van een hele lijst van dingen die je moet afhandelen. Je kunt het beste een puntenlijst maken die je dan vervolgens helemaal gaat wegwerken! Dan moet je denken aan alle dingen die je in Nederland moet gaan afzeggen, spullen die je mee naar het eiland wilt brengen, et cetera.