Sint Maarten: verhuizing naar de tropen!

Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die een verhuizing naar Sint Maarten niet zien zitten. Neem alleen al het weer. In Nederland regent het op heel veel dagen en zijn de dagen dat de zon schijnt op één hand te tellen. Op The Friendly Island is dat gelukkig een heel ander verhaal. Het is een eiland waar de zon schijnt. Bijna op iedere dag van het jaar. Je wordt wakker, kijkt uit het raam en je ziet de zon. Daar word je uiteraard heel erg blij en gelukkig van.

Er zijn maar weinig eilanden die zo bijzonder zijn als Sint Maarten. Het is een eiland waar twee landen samenkomen, aan elkaar grenzen. Nederland en Frankrijk. Het Nederlandse deel van het Caribische eiland wordt Sint Maarten genoemd. Het Franse deel draagt de naam Saint Martin. Wat verder bijzonder is, is het feit dat het helemaal geen groot eiland is. Dan moet je denken aan een grootte van de helft van het vaderlandse eiland Texel.

De sfeer op de twee delen van het eiland is totaal anders. Als je mensen met stokbroden over de straten wilt zien lopen, moet je naar Saint Martin togen. Voor een Nederlandse sfeer moet je niet op het Nederlandse deel zijn! Op het Nederlandse deel van het eiland hangt namelijk een Amerikaanse sfeer. Als je bedenkt dat er ieder jaar miljoenen Amerikanen op het eiland neerstrijken is dat uiteraard niet zo verwonderlijk.

Als je een verhuizing naar Sint Maarten op touw gaat zetten, komt daar uiteraard heel veel bij kijken. Veel van de zaken die je moet organiseren, moeten in Nederland plaatsvinden. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan het uitschrijven in de gemeente waar je woonachtig bent.