Sint Maarten: de verschillende toelatingseisen!

De meeste mensen die een bezoek brengen aan Sint Maarten hebben aan een geldig paspoort genoeg. Dat is namelijk de enige toelatingseis als je het eiland wilt bezoeken voor een vakantie. Er zijn echter ook mensen die niet voor een vakantie, maar voor een andere reden naar Sint Maarten togen. Om daar permanent te gaan wonen bijvoorbeeld. Voor hen zijn gelden er verschillende toelatingseisen. Als aan alle toelatingseisen is voldaan, komt men in het bezit van de felbegeerde Sint Maarten ID.

Het is een hele administratieve route om aan een Sint Maarten ID te geraken. Het begint allemaal met de aanvraag van een verblijfsvergunning. Op Sint Maarten spreekt men van de Residency Permit. Als je eenmaal dit document op zak hebt, volgt de volgende stap. Je kunt jezelf laten inschrijven in het bevolkingsregister van het tropische eiland. Overigens wordt op Sint Maarten niet gesproken van het bevolkingsregister maar van Census Office. Sinds 2016 wordt overigens in Nederland   ook niet meer gesproken van het bevolkingsregister, maar van Basisregistratie Personen (BRP). Als je de bovenstaande route hebt bewandeld, krijg je de Sint Maarten ID.

Nadat je je Sint Maarten ID hebt verworven, kan de organisatie pas echt goed op stoom komen. Zo moet je onder andere op jacht naar een onderkomen op het eiland. Dan kun je kiezen uit een huis of een appartement. Dan kun je een keuze maken: of je gaat een onderkomen kopen, of je gaat een onderkomen huren. In beide gevallen is het verstandig om een makelaar op Sint Maarten in de hand te nemen. Zij hebben veel kennis van de lokale markt van het Benedenwindse Eiland.