Sint Maarten: voordelige makelaars!

Niemand ontkomt aan een makelaar, als hij of zijn een huis wilt gaan kopen op Sint Maarten. Het zijn mensen die The Friendly Island uit hun broekzak kennen en derhalve de mooiste huisjes op de beste locaties op het eiland kunnen aanbieden. Sint Maarten bestaat overigens uit twee delen: een Frans deel en een Nederlands deel. Het hoeft verder geen betoog dat in beide delen van het eiland, makelaars actief zijn.

Als je een (voordelige) makelaar in de arm neemt, is er wel een verschil of je voornemens bent om een woning gaat kopen of huren. Op het moment dat je een huis gekocht hebt, ontvangt de makelaar een bepaald percentage van de aankoopprijs. Sommige makelaars rekenen een vast bedrag bij de aankoop van een woning. Bij de bemiddeling van huurwoning werkt het anders. In de meeste gevallen kost dat niet zoveel geld.

Er zijn veel landgenoten die met een makelaar in zee gaan als zij op Sint Maarten een tweede huis willen gaan kopen. Het is natuurlijk één groot feest om op een tropisch eiland een residentie te hebben.

Als je een tweede huis op Sint Maarten bezit, moet je wel veel regelen. Zeker op het moment dat je zelf niet op het eiland bent. Heel veel tweede huisbezitters verhuren het huisje aan derden als ze zelf niet op Sint Maarten zijn. Op het zonovergoten eiland zijn legio bureaus en bedrijven aanwezig die dat alle noodzakelijke werk voor je kunnen verrichten. Dan moet je onder nadere denken aan de sleuteloverdracht en het schoonmaken van het huis.