Sint Maarten: werken op een prachtig eiland!

Je kunt naar Sint Maarten vertrekken voor een baan. Voor werk. Het leeuwendeel van het werk op het Bovenwindse Eiland ligt in de toeristische sector. En dan moet je denken aan alle facetten van de toeristische sector van het zonnige eiland.

Laten we beginnen met de verschillende soorten van accommodatie die op Sint Maarten aanwezig zijn. Dat zijn vakantiehuizen, vakantieappartementen en hotels & resorts. Om gasten een zorgeloos verblijf in de accommodaties te geven, is uiteraard heel veel personeel nodig. Mensen als koks, receptiepersoneel, kamermeisjes, obers, mensen die het zwembad schoonmaken en schoonhouden, mensen die de tuinen mooi houden, mensen die leiding geven, et cetera.

Daarnaast moeten al die accommodaties eerst gebouwd worden. En als ze eenmaal gebouwd zijn, moeten ze constant worden onderhouden. Uiteraard zijn daar heel veel mensen bij nodig die handig zijn in de bouw. Vakmensen als glazenzetters, elektriciëns, metselaars, timmerlieden, architecten, et cetera.

Waar ook veel mensen in werkzaam zijn op Sint Maarten, is in de horeca. Dat is natuurlijk het geval op iedere vakantiebestemming, maar op Sint Maarten in het bijzonder. Waarom? Omdat Sint Maarten wordt beschouwd als de culinaire hoofdstad van het Caribisch gebied. Meer dan vierhonderd restaurants zijn er op het eiland aanwezig.

Op het Franse deel van Sint Maarten zijn uitmuntende restaurants aanwezig. Sommige toeristen bezoeken jaarlijks Sint Maarten enkel en alleen om daar te kunnen genieten van het heerlijke eten. Het is dus dan ook niet verwonderlijk dat er heel veel banen op het eiland direct te maken hebben met de horeca. Daarbij moet je dan denken aan obers, koks, managers, et cetera.